Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Intialainen pav-sämpylä – katuruoan kera tai sellaisenaan

Pav-leivät.
Pav-leivät.MTV
Julkaistu 03.06.2019 12:49

MTV LIFESTYLE

Pehmeä, voilla rikastettu sämpylä tarjoillaan perinteisesti bhaji-ruoan kera, mutta toimivat nämä herkulliset leivät myös yksinäänkin ja kaikenlaisen intialaisen ruoan kanssa. Tsekkaa Pav Bhaji -resepti!

Intialainen keittiö on äärimmäisen rikas, mutta joudumme katsomaan sitä lähinnä pikkuruisesta, intialaisten ravintoloiden tarjoamasta reiästä. Suomalaiseen makuun sovitettuna. Paitsi jos tekee itse.

Suosittu katuruoka Pav Bhaji valloitti sydämeni ensikerrasta, vaikka en ole autenttista maistanutkaan. Runsaan maukas vegekaturuoka tarjoillaan pehmeiden ja voilla siveltyjen pav-sämpylöiden kera. Mainio vaihtoehto naan-leivälle! Näitä syö mielellään muutenkin ja ihan pelkästään.

Löysin netistä mainion reseptin, jolla homma toimi täysillä ekasta laakista. En muistanut ostaa maitoa, joten sämpylöiden pinnasta ei tullut niin herkullisen kullanruskea kuin olisi voinut, mutta toisaalta ei harmittanut yhtään. Kunhan muistaa käyttää voita reippaasti. Näistä ei voi olla pitämättä.

PS. Tsekkaa myös muut intialaiset reseptit! Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, (etenkin Stories) ja

Instagramissa
Twitterissä.

Pav-sämpylä

12 sämpylää

4 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sulatettua voita
3 rkl kasviöljyä
10-11 dl vehnäjauhoja
maitoa voiteluun
sulatettua voita voiteluun

Sekoita yhteen kädenlämpöinen vesi, hiiva, sokeri ja 1 rkl jauhoja ja anna kyteä 10 min, kunnes seos alkaa hiukan kuplia.

Sekoita mukaan suola, 1 rkl sulatettua voita ja 3 rkl öljyä. Lisää 10 dl jauhoja ja vaivaa kunnolla käsin tai koneella. Taikinan tulee jäädä löysäksi, jotta tulee kuohkeaa.

Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa vielä muutama minuutti. Voitele iso kulho kevyesti öljyllä ja kippaa taikina sinne. Peitä pyyhkeellä ja anna kohota 1,5-2 h.

Voitele iso uunivuoka tai syvä uunipelti öljyllä. Lyö taikinasta ilmat pihalle ja jaa se 12 osaan. Muotoile osista kevyesti palleroita ja laita vuokaan vieri viereen. Paina kuhunkin sämpylään sormella monttu keskelle.

Peitä pyyhkeellä ja anna kohota vielä 30-40 min.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele sämpylät maidolla. Paista niitä uunissa 20 min tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Voitele valmiit sämpylät sulatetulla voilla. Voit vielä paahtaa halkaistuja sämpylöitä pannulla tai leivänpaahtimessa. Tarjoile pav-sämpylät bhajin kanssa.

pav-taikina-sivumakuMTV

pav-leivat-sivumakuMTV

Lisää aiheesta:

Briossisämpylät - täydellinen burgerisämpyläRavintoloiden suosikkileipä valmistuu helposti vain kolmesta ainesosasta – eikä yksikään näistä ole hiivaPizzakoulu Minardin viinitilalla - tsekkaa 24 h pizzaresepti!Uunituoretta leipää, joka valmistuu kuin itsestään – nappaa talteen superherkullisen focaccian resepti!Musakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTAPide - turkkilainen pizzapiiras
leivontaleipäkaturuokareseptiintialainen

Tuoreimmat aiheesta

leivonta
  • 19.03.201921:10
    briossi

    Briossisämpylät - täydellinen burgerisämpylä

  • 23.03.201718:57
    kanaruoka

    Musakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTA

  • 19.06.201618:02
    katuruoka

    Maissi-vehnätortillat - helpolla kauppaa parempaa

  • 13.10.201519:55
    Belém

    Belém-leivos - Portugalin jälkkäriylpeys

  • 29.09.201518:25
    graham

    Grahampatongit - ehtii vaikka arkena