Pehmeä, voilla rikastettu sämpylä tarjoillaan perinteisesti bhaji-ruoan kera, mutta toimivat nämä herkulliset leivät myös yksinäänkin ja kaikenlaisen intialaisen ruoan kanssa. Tsekkaa Pav Bhaji -resepti!
Intialainen keittiö on äärimmäisen rikas, mutta joudumme katsomaan sitä lähinnä pikkuruisesta, intialaisten ravintoloiden tarjoamasta reiästä. Suomalaiseen makuun sovitettuna. Paitsi jos tekee itse.
Suosittu katuruoka Pav Bhaji valloitti sydämeni ensikerrasta, vaikka en ole autenttista maistanutkaan. Runsaan maukas vegekaturuoka tarjoillaan pehmeiden ja voilla siveltyjen pav-sämpylöiden kera. Mainio vaihtoehto naan-leivälle! Näitä syö mielellään muutenkin ja ihan pelkästään.
Löysin netistä mainion reseptin, jolla homma toimi täysillä ekasta laakista. En muistanut ostaa maitoa, joten sämpylöiden pinnasta ei tullut niin herkullisen kullanruskea kuin olisi voinut, mutta toisaalta ei harmittanut yhtään. Kunhan muistaa käyttää voita reippaasti. Näistä ei voi olla pitämättä.
PS. Tsekkaa myös muut intialaiset reseptit! Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, (etenkin Stories) ja


