Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Ravintoloiden suosikkileipä valmistuu helposti vain kolmesta ainesosasta – eikä yksikään näistä ole hiiva

Intialaisista ravintoloista tuttua naanleipää voi valmistaa helposti myös kotikeittiössä.

Pehmeä, mausteisten ruokien kanssa nautittava naanleipä on monelle tuttu intialaisista ravintoloista. Perinteisesti leipä valmistetaan tandoori-uunissa, mutta leivän valmistus onnistuu hyvin myös kotikeittiössä paistinpannun avulla.

Leipä valmistuu nopeasti vain kolmesta ainesosasta, eikä taikinaan tarvita lainkaan hiivaa. Tämä leipä on parhaimmillaan vastapaistettuna, mutta jos leipää jää yli, ei hätää, sillä naanleipä maistuu erinomaiselta myös uudelleen lämmitettynä.

Helppo naanleipä (6 annosta)

2,5 dl hienoa spelttijauhoa
0,5 tl suolaa
0,75–1 dl haaleaa vettä

Tarjoiluun:
Voisulaa

Sekoita jauhojen joukkoon suola. Lisää joukkoon vettä ensin 0,75 desilitraa ja vaivaa sekaisin. Jos taikina tuntuu liian kovalta, lisää hieman vettä. Peitä pehmeä taikina kostealla pyyhkeellä ja anna levätä vähintään 20 minuuttia. Ja taikina 6–8 osaan ja pyörittele palloiksi. Kauli taikinasta ohuita leipiä.

Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. (Mieluiten valurautapannu). Lisää leipä kuumalle kuivalle pannulla. Käännä, kun leipä on saanut hieman väriä. Sivele leivät kauttaaltaan voisulalla heti paistamisen jälkeen. Kasaa leivät päällekäin ja peitä liinala, jotta ne säilyvät lämpiminä. Mausta leivät halutessasi valkosipulimurskalla tai persiljalla.

Lähde: MittKök

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja