Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko jo kokeillut miljoonien palvomaa hittileipää? Pumpulinpehmeää ja maukasta

Pumpulinpehmeä maitoleipä maistuu suolaisten ja makeiden lisukkeiden kera.
Pumpulinpehmeä maitoleipä maistuu suolaisten ja makeiden lisukkeiden kera. Shutterstock
Julkaistu 19.05.2019 18:05

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Japanilainen maitoleipä hurmaa pehmeydellään ja hyvällä maullaan.

Japanilainen maitoleipä, joka tunnetaan myös nimellä Hokkaidon maitoleipä, on koostumukseltaan suorastaan ihmeellisen pehmeää. Leipä on kevyttä ja kuohkeaa ja sitä voi nyhtää kuin pumpulia. Ei ihmekään, että miljoonat japanilaiset vannovat hittileipänsä nimeen.

Pehmeys piilee valmistustavassa

Leivän pehmeyden salaisuus piilee ikivanhassa valmistustavassa, jossa jauhoja ja vettä keitetään tahnamaiseen muotoon. Gelatoitunut tärkkelys sitoo itseensä enemmän nestettä ja leivästä tulee pumpulinpehmeää. Leivän valmistuksessa käytetään lisäksi vettä, hiivaa, munia, maitojauhetta, sokeria, voita ja suolaa.

Japanilainen maitoleipä maistuu juuri sopivan makealta ja voiselta. Se toimii sekä suolaisten että makeiden lisukkeiden kyljessä.

Japanilainen maitoleipä

12,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl vispikermaa
1 dl hunajaa
3 rkl rasvatonta maitojauhetta
2 rkl kuivahiivaa
2 rkl suolaa
3 isoa kananmunaa
4 rkl suolatonta voita
öljyä
(isorakeista suolaa)

Kuumenna keskikuumalla paistinpannulla 0,5 desilitraa vehnäjauhoa ja reilu kaksi desilitraa vettä koko ajan sekoittaen noin viiden minuutin ajan, kunnes seoksesta muodostuu paksua tahnaa. Lisää kerma ja hunaja. Sekoita, kunnes hunaja on liuennut kokonaan.

Siirrä taikinaseos kulhoon tai yleiskoneeseen. Lisää joukkoon maitojauhe, kuivahiiva, suola, kaksi kananmunaa ja noin 12 desilitraa vehnäjauhoja. Vatkaa keskitasoisella voimakkuudella noin viiden minuutin ajan, kunnes taikina on täysin sileää. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi pieninä paloina yksi kerrallaan, jotta voi sekoittuu taikinaan kunnolla. Taikina on valmista noin neljän minuutin sekoittamisen jälkeen, kun se on pehmeää, kiiltävää pinnaltaan ja joustavaa.

Voitele paistovuoka öljyllä ja jauhota kevyesti. Kaada taikina vuokaan. Peitä taikina muovikelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan.

Jaa taikina jauhotetulla pöydällä kuuteen yhtä suureen osaan ja asettele taikinapalat uunivuokaan. Anna taikinan kohota vielä toinen tunti.

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Riko yksi kananmuna kulhossa ja lisää joukkoon teelusikallinen vettä. Voitele kohonnut leipä ja ripottele pinnalle isorakeista suolaa.  Paista noin 50–60 minuuttia uunissa, kunnes leipä on kauniin kullanruskean värinen.

Lähteet: Finedining Lovers, Bon Appetit

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lauran kanelichurrot & mokkadippiNyt on helppoa! Vaivaton valkosipulileipä hurmaa mehevällä maullaanSäilytä puuron jämät! Kolme perinneruokaa, jotka loihdit ylijääneestä puurostaErilainen tapa tehdä leipää: Tämä unelmanpehmeä resepti kannattaa napata talteen!Leivästä terveellisempää ja herkullista salaisella ainesosalla – valtava muutos myös ulkonäköön"Kakkumuijan" suklaakakku tekee vaikutuksen: Resepti, jota on pakko kokeilla
LeipäLeivontaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 19.11.17:03
    Ruoka

    Tarkista yksi oleellinen asia, kun ostat leipää – vaikutus terveyteen

  • 21.10.08:18
    Ruoka

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • 13.10.17:26
    Ruoka

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 12.9.07:45
    Ruoka

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta