Jopa alle eurolla ruokakaupasta! Kape vinkkaa täydellisen raaka-aineen, jota moni ei ole tajunnut pastaan laittaa

2:49 Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksia

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa opeteltiin tällä kertaa kokkaamaan muun muassa helppoja ruokia myskikurpitsasta.

Videolla: Ota tämä huomioon, kun grillaat kasviksia!

Kaappaus keittiössä -ohjelman seitsemännen kauden kahdeksannen jakson kantavana teemana oli ruoan eettisyys ja ekologisuus.

Jaksossa vierailtiin Turussa Veeran,Antonin ja heidän lastensa kotona. Perheelle oli tärkeää ruoassa ja raaka-aineissa se, että ruoka on kestävästi tuotettua. Haastetta ruoanlaittoon toi muun muassa se, että osa perheenjäsenistä noudatti kasvisruokavaliota ja osa toivoi nimenomaan lihaa.

– Ruokailut ovat nykyään aika haastavia, ei kauhean miellyttäviä hetkiä. Nuorisojoukko haluaa syödä lihaa, eikä meinaa kasvikset maistua. Ei se sitten tietenkään ole kokille kauhean kiitollinen kohta, kun olet tehnyt ruokaa kiireessä ja kukaan ei halua sitä syödä.

Niinpä Kape riensi paikalle kaappaamaan perheen keittiön ja ratkomaan nirsoiluongelmia. 

Superhelppo pasta myskikurpitsasta

Jaksossa nähtiin muun muassa, miten Kape opasti perhettä kokkaamaan ruokia myskikurpitsasta. Myskikurpitsa on monelle suomalaiselle hieman tuntemattomampi raaka-aine keittiössä, mutta siitä voi valmistaa monenlaisia ruokia aina risotosta pastoihin ja sosekeitoista jälkiruokiin. 

Myskikurpitsasta käytetään sen kirkkaan oranssi, aavistuksen makea hedelmäliha. Kurpitsaa voi käyttää esimerkiksi risottoihin, sosekeittoihin ja leivontaan. Myskikurpitsa soveltuu hyvin makeisiin jälkiruokiin ja piirakoihin. Myös myskikurpitsan hedelmälihasta puhdistetut siemenet on helppo hyödyntää paahtamalla. Paahdetut kurpitsansiemenet tuovat rapeutta keiton päälle ripoteltuna. Lähde: Martat

Martat muistuttavat, että myskikurpitsa on helpointa kuoria uunissa paahtamisen jälkeen.

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa Kape neuvoi myskikurpitsasta kaksi todella helppoa ruokaa, kurpitsapastan sekä kurpitsakeiton.

Kapen kurpitsapastaan ei tarvita kuin muutama raaka-aine. Kurpitsa saa Kapen ohjeessa makuparikseen fetajuuston sekä kirsikkatomaatit. Ruokalajin valmistamisessa onnistuu kömpelömpikin kokki, sillä käytännössä ei tarvitse tehdä paljon muuta kuin keittää pastat ja paahtaa kurpitsanpuolikkaat.

Mikä parasta, myskikurpitsaa saa nyt kaupasta noin euron tai kahden kilohintaan, riippuen ostaako kotimaista vai ulkomaista kurpitsaa. Pienen myskikurpitsan voi siis parhaimmillaan saada alle eurolla kaupasta. Myskikurpitsan sesonki on syyskuusta joulukuuhun.


Kaappaus keittiössä torstaisin mtv-palvelussa ja klo 20 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja