Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Neljän ainesosan kasvissosekeitto häkellytti toimittajan: "En olisi ikinä keksinyt laittaa maapähkinävoita"

Myskikurpitsasta voi valmistaa helposti keittoa.
Myskikurpitsasta voi valmistaa helposti keittoa.Shutterstock/MTV
Julkaistu 03.11.2024 17:32

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kurpitsasta on moneksi, vinkkaa kokki Teresa Välimäki.

Kokki Teresa Välimäki vinkkasi torstaina Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten kurpitsaa paahtamalla saa tehtyä herkullisen annoksen. Teresa loihti ohjelmassa hittiresepti uunifetapastasta kurpitsaisen ja herkullisen version.

Samalla kokilta kuultiin myös muita kurpitsavinkkejä. Välimäen mukaan kurpitsan paahtaminen on älyttömän hyvä keino käyttää raaka-ainetta moniin eri ruokiin. 

Paahtaa kuutioita uunissa, vähän öljyä ja suolaa, 220 astetta ja 20–30 minuuttia, Välimäki ohjesti ja jatkoi vielä:

– Paahdettua kurpitsaa voi käyttää salaatteihin, soseuttaa kurpitsakeiton, heittää muiden keittojen pinnalle tai syödä vaikka paistetun lohen kanssa.

Lue myös: Ethän heitä roskiin ajankohtaista raaka-ainetta? Saat edullisen naposteltavan: "Vähän kuin popcornia söisi"

Älyttömän helppo keitto

Välimäki demonstroi myös ohjelmassa, miten helposti paahdetuista kurpitsoista saa tehtyä keiton.

Sopan valmistamiseen tarvitaan vain neljä raaka-ainetta.

– Kurpitsaa, vettä, maapähkinävoita ja pehmää vuohenjuustoa.

Soppaa lähetyksessä maistanut toimittaja Pyry-Jukka yllätyi totaalisesti keiton herkullisuudesta.

– En olisi ikinä keksinyt laittaa maapähkinävoita, mutta ai vitsi se tuntuu hyvältä, koska kurpitsa on vähän sellainen pähkinäinen ja makea.

8:37Teresa Välimäen uunifetapasta kurpitsallaVideolla lisää Teresan kurpitsavinkkejä.

Lue myös: Nyt on nerokas uunifetapasta! Teresa Välimäen helppo ohje yllättää

Lisää aiheesta:

Vappu Pimiän ehdoton suosikkiraaka-aine: "Superedullista ja todella monikäyttöistä"Nyt on nerokas uunifetapasta! Teresa Välimäen helppo ohje yllättääKolme kesään sopivaa salaattia – testaa tv-kokin helpot reseptit: "Tajuttoman hyvää"Alle kahden euron kilohinta! Ostoskoriin kannattaa nyt napata fantastinen raaka-aineHarri Syrjäsen kesäsalaattia voisi syödä vaikka loppuelämänsä: "Tajuttoman hyvää"Katin kasvislisuke on kesän varma hitti – jos rakastat fetaa, tätä on testattava!
RuokaKasviksetViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 10:15
    Ravintolat

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • 08:20
    Ruokakauppa

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • Eilen10:41
    Elokuvat

    Suomi-herkku veti Hollywood-tähden sanattomaksi: "Olen aika varma, että sain tarpeekseni"

  • Eilen08:21
    Ravitsemus

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"