Halpa kilohinta! Moni ei ole hoksannut käyttää herkullista raaka-ainetta pastaan

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS08_Turku2_Myskikurpitsapasta
Erilaisia kurpitsoja saa nyt edullisesti ruokakaupoista. Testaa myskikurpitsapastaa! MTV Oy / Ida Kentala

Oletko kokannut kurpitsaruokia? Nyt kaupasta kannattaa napata ostoskoriin esimerkiksi edullista myskikurpitsaa.

Vaikka halloweenia ei virallisesti Suomessa vietetäkään, pursuavat monet kaupat teemaan sopivia koristeita, asuja ja herkkuja. Ruokakauppojen hevi-osastoilla halloween näkyy muun muassa näyttävinä ja värikkäinä kurpitsakasoina. Monet ostavat kurpitsan koristeeksi ja kaivertavat sen esimerkiksi lyhdyksi. Ruokakaupan erilaisista kurpitsoista kannattaa kuitenkin ehdottomasti ottaa nyt ilo irti myös ruokaa laittaessa.

– Kurpitsa on kotikeittiön moniottelija ja yllättäjä! Perinteisen pikkelssin lisäksi kurpitsa taipuu moneen, lisukkeeksi, pehmoiseksi keitoksi, jopa jälkiruokiin tai ihanaksi pääruoaksi sinällään, MTK:sta muistutettiin jo viime vuonna.

Kurpitsan sesonki on syksyllä parhaimmillaan, ja kotimaisena on saatavilla monipuolisesti erilaisia kurpitsoja, kuten myskikurpitsaa. Oletko jo itse kokeillut kokata myskikurpitsasta?

Myskikurpitsa sopii moneen

Myskikurpitsa eli butternut squash on monelle suomalaiselle hieman tuntemattomampi raaka-aine keittiössä, mutta siitä voi valmistaa monenlaisia ruokia aina risotosta pastoihin ja sosekeitoista jälkiruokiin. 

Myskikurpitsasta käytetään sen kirkkaan oranssi, aavistuksen makea hedelmäliha. Kurpitsaa voi käyttää esimerkiksi risottoihin, sosekeittoihin ja leivontaan. Myskikurpitsa soveltuu hyvin makeisiin jälkiruokiin ja piirakoihin. Myös myskikurpitsan hedelmälihasta puhdistetut siemenet on helppo hyödyntää paahtamalla. Paahdetut kurpitsansiemenet tuovat rapeutta keiton päälle ripoteltuna. Lähde: Martat

Martat muistuttavat, että myskikurpitsa on helpointa kuoria uunissa paahtamisen jälkeen. Uunissa paahtaminen tuo myskikurpitsaan myös upean maun.

Mikä parasta, myskikurpitsaa saa nyt kaupasta vain euron tai parin kilohintaan, riippuen ostaako kotimaista vai ulkomaista kurpitsaa. Pienen myskikurpitsan voi siis parhaimmillaan saada alle eurolla kaupasta. Myskikurpitsan sesonki on syyskuusta joulukuuhun.

Testaa helppo kurpitsapasta

Keittiömestari Kari Aihinen vinkkasi muutama vuosi sitten Kaappaus keittiössä -ohjelmassa pari helppoa kurpitsaohjetta: kurpitsapastan sekä kurpitsakeiton. 

Kapen kurpitsapastaan ei tarvita kuin muutama raaka-aine. Kurpitsa saa Kapen ohjeessa makuparikseen fetajuuston sekä kirsikkatomaatit. Ruokalajin valmistamisessa onnistuu kömpelömpikin kokki, sillä käytännössä ei tarvitse tehdä paljon muuta kuin keittää pastat ja paahtaa kurpitsanpuolikkaat.

Katso myös video: Näin teet helposti kurpitsalyhdyn

Näin teet veikeän kurpitsalyhdyn 8:16
Osaatko jo kaivertaa kurpitsalyhdyn?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.