Siiderin tarjoilu eroaa merkittävästi oluen tarjoilusta yhdessä asiassa
Siideri pääsee oikeuksiinsa, kun sen nauttii oikeanlaisesta lasista.
Siiderin tarjoilulämpötila
Siidereiden tarjoilulämpötila vaihtelee tuotteittain ja tyyleittäin, mutta nyrkkisääntönä voi pitää jääkaappiviileänä.
– En itsekään normaalitilanteissa hirveästi hifistele, jääkaapista otan ja alan juomaan, Halmetoja kertoo.
Espanjalaiset ja englantilaiset maalaissiiderit voivat olla Halmetojan mukaan hyviä myös hieman lämpimämpinä – vähän samaan tapaan kuin punaviini.
Monelta löytyy lasikaapista jonkinlaisia viini- ja olutlaseja, mutta minkälaisesta kupposesta siideriä kannattaisi nautiskella?
Brinkhall Sparkling Oy:n pääsiiderintekijä Petri Halmetojan mukaan maisteluun sopii loistavasti tulppaaninmuotoinen viinilasi.
– Jos siideriä vertaa johonkin, niin viinin kanssa sillä on hyvin identtinen maisteluprosessi lasia myöden, Halmetoja toteaa.
Yhdessä asiassa siiderin tarjoilu eroaa merkittävästi oluen tarjoilusta.
– Siiderissä vaahdolla ei ole väliä. Lähinnä sitä yritetään välttää, Halmetoja toteaa videolla.
Katso yllä olevalta videolta Halmetojan vinkit siiderin tarjoiluun sekä näyttävä espanjalainen tyyli siiderin kaatoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin resepti