Siiderin tarjoilu eroaa merkittävästi oluen tarjoilusta yhdessä asiassa

Näin kaadat siiderin oikeaoppisesti lasiin 1:29 Näin kaadat siiderin oikeaoppisesti lasiin
KATSO VIDEO: Näin kaadat siiderin oikeaoppisesti lasiin.

Siideri pääsee oikeuksiinsa, kun sen nauttii oikeanlaisesta lasista.

Siiderin tarjoilulämpötila

Siidereiden tarjoilulämpötila vaihtelee tuotteittain ja tyyleittäin, mutta nyrkkisääntönä voi pitää jääkaappiviileänä.

– En itsekään normaalitilanteissa hirveästi hifistele, jääkaapista otan ja alan juomaan, Halmetoja kertoo.

Espanjalaiset ja englantilaiset maalaissiiderit voivat olla Halmetojan mukaan hyviä myös hieman lämpimämpinä – vähän samaan tapaan kuin punaviini.

Monelta löytyy lasikaapista jonkinlaisia viini- ja olutlaseja, mutta minkälaisesta kupposesta siideriä kannattaisi nautiskella?

Brinkhall Sparkling Oy:n pääsiiderintekijä Petri Halmetojan mukaan maisteluun sopii loistavasti tulppaaninmuotoinen viinilasi.

– Jos siideriä vertaa johonkin, niin viinin kanssa sillä on hyvin identtinen maisteluprosessi lasia myöden, Halmetoja toteaa.

Yhdessä asiassa siiderin tarjoilu eroaa merkittävästi oluen tarjoilusta.

– Siiderissä vaahdolla ei ole väliä. Lähinnä sitä yritetään välttää, Halmetoja toteaa videolla.

Katso yllä olevalta videolta Halmetojan vinkit siiderin tarjoiluun sekä näyttävä espanjalainen tyyli siiderin kaatoon.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.