0:45

Perunaherkku, joka sulaa suuhun – täydellinen lisuke mille tahansa ruoalle: "Nämä perunat lunastavat lupaukset"

Videolla esitellään kätevä kikka perunoiden kuorimiseen.

Nerokas valmistustapa muuttaa tutun juureksen kermaiseksi, karamellisoiduksi lisukkeeksi. Tämä herkku on yksi tämän hetken kuumimmista resepteistä Pinterestissä. Kokeiltuasi ymmärrät miksi.

Peruna on monipuolinen raaka-aine, josta voit valmistaa lähes mitä tahansa aina soseista laatikoihin ja jopa pizzapohjiin. Nämä suussa sulavat perunat ovat kuitenkin jotain sellaista, jota et vielä ole maistanut.

Kuumenna uuni riittävän kuumaksi

”Sulaviksi perunoiksi” kutsuttu lisuke on ruokalaji, jossa voilla valellut perunat paahdetaan todella kuumassa uunissa ja viimeistellään kanaliemessä kypsyttämällä.

Työvaiheet saattavat kuulostaa monimutkaisilta, mutta loppupeleissä tämä ruokalaji valmistuu suht sukkelaan, ja mikä parasta, se maistuu taivaalliselle!

– Nämä perunat lunastavat lupaukset; ne ovat kermaisia, karamellisia kolikoita, jotka sulavat suuhun, Real Simple -sivustolla kerrotaan.

Tärkeää on, että uuni kuumennetaan todella kuumaksi, jopa 260 asteeseen. Myös perunat tulee uskaltaa jättää todella paksuiksi, jotta lopputulos on toivotun mukainen.

Suussa sulavat perunat ( 4 annosta)

700 g perunoita kuorittuna ja viipaloituna 2,5 cm kokoisiksi viipaleiksi
4 rkl sulatettua voita
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2,5 dl kana-tai kasvislientä
3–4 valkosipulinkynttä murskattuna

Siirrä perunat kulhoon. Lisää joukkoon sulatettu voi, timjami, suola ja pippuri. Sekoita mausteet perunoiden joukkoon ja kaada perunat metallivuokaan yhteen kerrokseen. Paista uunissa 15 minuuttia. Käännä perunat ja paista toiset 15 minuuttia.

Kun perunat ovat paistuneet, lisää vuokaan kana- tai kasvisliemi ja murskatut valkosipulinkynnet. Jatka paistamista, kunnes liemi on haihtunut, noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä pääruoan lisukkeena.

Lähde: RealSimple

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja