Perunaherkku, joka sulaa suuhun – täydellinen lisuke mille tahansa ruoalle: "Nämä perunat lunastavat lupaukset"

peruna paahdetut
Shutterstock

Nerokas valmistustapa muuttaa tutun juureksen kermaiseksi, karamellisoiduksi lisukkeeksi. Tämä herkku on yksi tämän hetken kuumimmista resepteistä Pinterestissä. Kokeiltuasi ymmärrät miksi.

Peruna on monipuolinen raaka-aine, josta voit valmistaa lähes mitä tahansa aina soseista laatikoihin ja jopa pizzapohjiin. Nämä suussa sulavat perunat ovat kuitenkin jotain sellaista, jota et vielä ole maistanut.

Kuumenna uuni riittävän kuumaksi

”Sulaviksi perunoiksi” kutsuttu lisuke on ruokalaji, jossa voilla valellut perunat paahdetaan todella kuumassa uunissa ja viimeistellään kanaliemessä kypsyttämällä.

Työvaiheet saattavat kuulostaa monimutkaisilta, mutta loppupeleissä tämä ruokalaji valmistuu suht sukkelaan, ja mikä parasta, se maistuu taivaalliselle!

– Nämä perunat lunastavat lupaukset; ne ovat kermaisia, karamellisia kolikoita, jotka sulavat suuhun, Real Simple -sivustolla kerrotaan.

Tärkeää on, että uuni kuumennetaan todella kuumaksi, jopa 260 asteeseen. Myös perunat tulee uskaltaa jättää todella paksuiksi, jotta lopputulos on toivotun mukainen.

Suussa sulavat perunat ( 4 annosta)

700 g perunoita kuorittuna ja viipaloituna 2,5 cm kokoisiksi viipaleiksi
4 rkl sulatettua voita
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2,5 dl kana-tai kasvislientä
3–4 valkosipulinkynttä murskattuna

Siirrä perunat kulhoon. Lisää joukkoon sulatettu voi, timjami, suola ja pippuri. Sekoita mausteet perunoiden joukkoon ja kaada perunat metallivuokaan yhteen kerrokseen. Paista uunissa 15 minuuttia. Käännä perunat ja paista toiset 15 minuuttia.

Kun perunat ovat paistuneet, lisää vuokaan kana- tai kasvisliemi ja murskatut valkosipulinkynnet. Jatka paistamista, kunnes liemi on haihtunut, noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä pääruoan lisukkeena.

Lähde: RealSimple

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.