Yhden tuotteen myynti "valtavassa kasvussa" – näitä lihoja suomalaiset suosivat tänä syksynä!

Shutterstock

Suomalaiset suosivat yhä enemmän siipikarjanlihaa ruokavaliossaan.

HKScanilla uskotaan, että tulevana syksynä broileri löytää tiensä suomalaisten ruokapöytiin yhä useammin myös hieman harvinaisemmassa muodossa: jauhelihana.

– Suuret arjenhelpottajatuotteet, eli jauheliha ja broilerin fileesuikaleet ovat syksyn tuotemyynneissä ihan omilla tasoillaan. Jauhelihoista valtavassa kasvussa on broilerin jauheliha. Uunivalmiista broilerituotteista odotetaan myös hyviä kasvuja, kunhan ilmat viilenevät, HKScan Finlandin markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoo.

Myös Atrialla uskotaan broilerin jauhelihaan.

– Jauheliha muodostaa arkiruokailun perustan. Broilerijauhelihan tarjonta laajentuu syksyllä, kun Atria tuo syksyllä valikoimiin jäljitettävät, erittäin vähärasvaiset broilerin jauhelihan sekä broilerin fileejauhelihan, Atrian tiedottaja Marja Latvatalo kertoo.

Lihatiedotuksen tilastojen mukaan broilerin kulutus on kaksinkertaistunut 1990-luvun lopulta tähän päivään. Viime vuonna suomalaiset söivät luullista siipikarjanlihaa yli 21 kiloa henkilöä kohden. 

Broilerin lisäksi myös nakkien menekki kasvaa, kun syysillat pimenevät. 

– Nakkien myynti kasvaa aina syksyisin, kun palataan grillien äärestä takaisin arkeen ja keittiöön. Erityisesti kuorettomat nakit ovat lapsiperheiden arkipäivän pelastajia, Latvatalo kertoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat