Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yhden tuotteen myynti "valtavassa kasvussa" – näitä lihoja suomalaiset suosivat tänä syksynä!

Shutterstock
Julkaistu 04.09.2016 08:00

MTV LIFESTYLE

Suomalaiset suosivat yhä enemmän siipikarjanlihaa ruokavaliossaan.

HKScanilla uskotaan, että tulevana syksynä broileri löytää tiensä suomalaisten ruokapöytiin yhä useammin myös hieman harvinaisemmassa muodossa: jauhelihana.

– Suuret arjenhelpottajatuotteet, eli jauheliha ja broilerin fileesuikaleet ovat syksyn tuotemyynneissä ihan omilla tasoillaan. Jauhelihoista valtavassa kasvussa on broilerin jauheliha. Uunivalmiista broilerituotteista odotetaan myös hyviä kasvuja, kunhan ilmat viilenevät, HKScan Finlandin markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoo.

Myös Atrialla uskotaan broilerin jauhelihaan.

– Jauheliha muodostaa arkiruokailun perustan. Broilerijauhelihan tarjonta laajentuu syksyllä, kun Atria tuo syksyllä valikoimiin jäljitettävät, erittäin vähärasvaiset broilerin jauhelihan sekä broilerin fileejauhelihan, Atrian tiedottaja Marja Latvatalo kertoo.

Lihatiedotuksen tilastojen mukaan broilerin kulutus on kaksinkertaistunut 1990-luvun lopulta tähän päivään. Viime vuonna suomalaiset söivät luullista siipikarjanlihaa yli 21 kiloa henkilöä kohden. 

Broilerin lisäksi myös nakkien menekki kasvaa, kun syysillat pimenevät. 

– Nakkien myynti kasvaa aina syksyisin, kun palataan grillien äärestä takaisin arkeen ja keittiöön. Erityisesti kuorettomat nakit ovat lapsiperheiden arkipäivän pelastajia, Latvatalo kertoo.

Lisää aiheesta:

Syötkö itse? Yksi grilliruoka on nyt kovassa nosteessa Suomessa: "Kysyntä ja tarjonta räjähtää"Kulutus kuusinkertaistunut 1980-luvulta! Liha, jota syödään enemmän kuin koskaan ennen – kuuluuko sinunkin suosikkeihin? Valttikorttina helppous! Näin hurjan määrän jauhelihaa suomalaiset syövät vuodessaTällaista jauhelihaa suomalaiset ostavat kaikkein eniten Myynti kasvoi kesällä jopa 40 prosenttia – nämä lihatuotteet olivat kesän suosituimpia!Suomen suosituin broilerituote – löytyykö tätä sinunkin ostoskoristasi?
LihaGluteenitonMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.11.18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • 20.11.10:33
    Jauheliha

    Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"

  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat