Suomen suosituin broilerituote – löytyykö tätä sinunkin ostoskoristasi?

shutterstock_102851333
Shutterstock

Broilerista on tullut tärkeä osa suomalaisten grillaamista.

Suomalaiset suosivat ruoanlaitossa etenkin broilerinfileetä. Filee oli kuluneen kesän myydyin broilerituote.

– Ohuet fileepihvit ja siivet olivat suosituimpia grillituotteita broilerissa, HKScan Finlandin markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoo.

Myös Atrialla filee on tehnyt eniten kauppansa. 

– Broilerinfilee on siipikarjassa edelleen grillien kunkku. Naturellien fileiden viime vuosien kova kasvu on taittunut. Kasvussa tänä kesänä olivat pintamaustetut ja uudentyyppiset ”kirkasmarinoidut” fileet. Broilerinfileestä erityisesti sisäfileiden suosio on ollut positiivinen yllätys, Atrian tiedottaja Marja Latvatalo kertoo.

Latvatalon mukaan broilerin reisiosien myynti jatkaa kasvuaan. 

– Reisiosan vahvuutena on grillissä rasvaisempi lihas, joka säilyttää mehukkuutensa, eikä kuivu grillissä taitamattomankaan kokin käsissä. Myös luullisia paloja, kuten koipia, siipiä ja reisipaloja löytyy yhä useammasta grillistä, hän sanoo.

Broilerista on tullut suomalaisten perusgrillattavaa melko nopeasti.

– Broileri on suurimmassa kasvussa ollut grillaustuoteryhmä, Mikko Järvinen sanoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja