Suomen suosituin broilerituote – löytyykö tätä sinunkin ostoskoristasi?

shutterstock_102851333
Shutterstock

Broilerista on tullut tärkeä osa suomalaisten grillaamista.

Suomalaiset suosivat ruoanlaitossa etenkin broilerinfileetä. Filee oli kuluneen kesän myydyin broilerituote.

– Ohuet fileepihvit ja siivet olivat suosituimpia grillituotteita broilerissa, HKScan Finlandin markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoo.

Myös Atrialla filee on tehnyt eniten kauppansa. 

– Broilerinfilee on siipikarjassa edelleen grillien kunkku. Naturellien fileiden viime vuosien kova kasvu on taittunut. Kasvussa tänä kesänä olivat pintamaustetut ja uudentyyppiset ”kirkasmarinoidut” fileet. Broilerinfileestä erityisesti sisäfileiden suosio on ollut positiivinen yllätys, Atrian tiedottaja Marja Latvatalo kertoo.

Latvatalon mukaan broilerin reisiosien myynti jatkaa kasvuaan. 

– Reisiosan vahvuutena on grillissä rasvaisempi lihas, joka säilyttää mehukkuutensa, eikä kuivu grillissä taitamattomankaan kokin käsissä. Myös luullisia paloja, kuten koipia, siipiä ja reisipaloja löytyy yhä useammasta grillistä, hän sanoo.

Broilerista on tullut suomalaisten perusgrillattavaa melko nopeasti.

– Broileri on suurimmassa kasvussa ollut grillaustuoteryhmä, Mikko Järvinen sanoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.