Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomen suosituin broilerituote – löytyykö tätä sinunkin ostoskoristasi?

Shutterstock
Julkaistu 26.08.2016 12:10

MTV LIFESTYLE

Broilerista on tullut tärkeä osa suomalaisten grillaamista.

Suomalaiset suosivat ruoanlaitossa etenkin broilerinfileetä. Filee oli kuluneen kesän myydyin broilerituote.

– Ohuet fileepihvit ja siivet olivat suosituimpia grillituotteita broilerissa, HKScan Finlandin markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoo.

Myös Atrialla filee on tehnyt eniten kauppansa. 

– Broilerinfilee on siipikarjassa edelleen grillien kunkku. Naturellien fileiden viime vuosien kova kasvu on taittunut. Kasvussa tänä kesänä olivat pintamaustetut ja uudentyyppiset ”kirkasmarinoidut” fileet. Broilerinfileestä erityisesti sisäfileiden suosio on ollut positiivinen yllätys, Atrian tiedottaja Marja Latvatalo kertoo.

Latvatalon mukaan broilerin reisiosien myynti jatkaa kasvuaan. 

– Reisiosan vahvuutena on grillissä rasvaisempi lihas, joka säilyttää mehukkuutensa, eikä kuivu grillissä taitamattomankaan kokin käsissä. Myös luullisia paloja, kuten koipia, siipiä ja reisipaloja löytyy yhä useammasta grillistä, hän sanoo.

Broilerista on tullut suomalaisten perusgrillattavaa melko nopeasti.

– Broileri on suurimmassa kasvussa ollut grillaustuoteryhmä, Mikko Järvinen sanoo.

Lisää aiheesta:

Grillimakkaran haastaja! Suomalaisilla on uusi grillilihasuosikkiSyötkö itse? Yksi grilliruoka on nyt kovassa nosteessa Suomessa: "Kysyntä ja tarjonta räjähtää"Yli 21 miljoonan kilon grillimakkaramania on nurkan takana – HK paljasti jo hoikistuneen Kabanossi-uutuuden Rintafilee vai paistileike? Ota nämä seikat huomioon, kun ostat broileria: "Sopii erinomaisesti grillaajalle"Yhden tuotteen myynti "valtavassa kasvussa" – näitä lihoja suomalaiset suosivat tänä syksynä!Myynti kasvoi kesällä jopa 40 prosenttia – nämä lihatuotteet olivat kesän suosituimpia!
BroileriLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 6.10.10:44
    Eläintensuojelu

    Järjestö: Monille broileri on enemmän ruoka kuin eläin

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 18.10.202218:50
    Ruoka

    Yllättävä niksi mehevän kanan valmistamiseen – "Se sulaa suussasi"

  • 20.08.201908:28
    Ruoka

    Jos rakastat kermaisia ja valkosipulisia ruokia, Janin nopea broileriresepti on sinulle: "Loistava lohturuoka, joka valmistuu helposti"

  • 17.07.201913:06
    Ruoanlaitto

    Vain 3 ainesosaa ja saat syntisen hyvää broileria – valmistuu vaivatta alle puolessa tunnissa