Mainos

Kulutus kuusinkertaistunut 1980-luvulta! Liha, jota syödään enemmän kuin koskaan ennen – kuuluuko sinunkin suosikkeihin?

Suomalaiset syövät tällä hetkellä siipikarjan lihaa noin 25 kiloa vuodessa, mikä on enemmän kuin koskaan ennen.

Suomalaiset syövät lihaa yli 80 kiloa vuodessa, ja lihan kulutus on ollut viime vuodet koko ajan pienessä kasvussa.

Kasvua selittää suurelta osin erityisesti broilerin syönnin lisääntyminen; suomalaiset syövät siipikarjan lihaa tällä hetkellä noin 25 kiloa vuodessa henkeä kohden.

Suomalaisten hittituote kauppoihin vuonna 1992

1980-luvulta, kun broileria sai vain kokonaisena kaupan pakastealtaasta tai lihatiskin grillikaapista, broilerinlihan kulutus on kuusinkertaistunut. 

– Broilerin koko ajan kasvavan suosion salaisuus on myös sen terveellisyydessä ja maussa. Broilerista tuli nopeasti etenkin lapsiperheiden herkku. Työpäivän jälkeen broilerista on helppo laittaa nopeasti maistuvaa ruokaa koko perheelle, Kariniemen markkinointipäällikkö Vesa Saarenmaa HKScanista kertoo.

Broilerin suikaleet ja pihvit, vieläpä valmiiksi marinoituina, olivat käänteentekeviä innovaatioita suomalaisten arkiruuanlaitossa.

Yksi heti suureen suosioon nousseista innovaatioista oli hunajamarinoidut broilerinsuikaleet, jotka tulivat kauppoihin helmikuussa 1992. Nykyisin tätä hittituotetta myydään yli viisi miljoonaa pakettia vuodessa. 

Lähde: HKScan

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja