Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kulutus kuusinkertaistunut 1980-luvulta! Liha, jota syödään enemmän kuin koskaan ennen – kuuluuko sinunkin suosikkeihin?

7:58Kari Aihinen ja Matinkylän kanaVideolta voit poimia herkullisen broilerireseptin.
Julkaistu 13.02.2019 10:11

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Suomalaiset syövät tällä hetkellä siipikarjan lihaa noin 25 kiloa vuodessa, mikä on enemmän kuin koskaan ennen.

Suomalaiset syövät lihaa yli 80 kiloa vuodessa, ja lihan kulutus on ollut viime vuodet koko ajan pienessä kasvussa.

Kasvua selittää suurelta osin erityisesti broilerin syönnin lisääntyminen; suomalaiset syövät siipikarjan lihaa tällä hetkellä noin 25 kiloa vuodessa henkeä kohden.

Suomalaisten hittituote kauppoihin vuonna 1992

1980-luvulta, kun broileria sai vain kokonaisena kaupan pakastealtaasta tai lihatiskin grillikaapista, broilerinlihan kulutus on kuusinkertaistunut. 

– Broilerin koko ajan kasvavan suosion salaisuus on myös sen terveellisyydessä ja maussa. Broilerista tuli nopeasti etenkin lapsiperheiden herkku. Työpäivän jälkeen broilerista on helppo laittaa nopeasti maistuvaa ruokaa koko perheelle, Kariniemen markkinointipäällikkö Vesa Saarenmaa HKScanista kertoo.

LUE LISÄÄ HUNAJAMARINADISTA: Valtava suosio yllätti valmistajankin: Järjetön hittiruoka, jota myydään edelleen 14 000 pakettia päivässä Suomessa

Broilerin suikaleet ja pihvit, vieläpä valmiiksi marinoituina, olivat käänteentekeviä innovaatioita suomalaisten arkiruuanlaitossa.

Yksi heti suureen suosioon nousseista innovaatioista oli hunajamarinoidut broilerinsuikaleet, jotka tulivat kauppoihin helmikuussa 1992. Nykyisin tätä hittituotetta myydään yli viisi miljoonaa pakettia vuodessa. 

Lähde: HKScan

Lisää aiheesta:

Tiesitkö tätä broilerista? Suosikkituotteen alkuperä – "Monelle voi tulla yllätyksenä"Suomen suosituimman kotiruoan taustalla iso ilmiö: "Noussut tyhjästä"Vesa keksi 30 vuotta sitten kanatuotteen, jota ostetaan yhä liki 11 000 pakkausta päivässä: "Ei osattu odottaa, että räjäyttää pankin" Syötkö sinäkin? Suomalaisten mielestä "kaikkein terveellisin liha" – kulutus lähes kaksinkertaistunut 15 vuodessaBroileripaketteihin jyrätään nyt oleellinen muutos: Saako Suomen suosituin kanatuote vihdoin haastajan?Valtava suosio yllätti valmistajankin: Järjetön hittiruoka, jota myydään edelleen 14 000 pakettia päivässä Suomessa
LihaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • Eilen07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä

  • 18.8.10:36
    Ruoka

    Valmislihiksessä täytettä alle ruokalusikallinen: "Voiko tätä muka kutsua lihapiirakaksi?"

  • 13.8.20:06
    Sairaudet ja taudit

    Atrian tilalla sikaruttoa – jo toinen tapaus tänä kesänä