Kulutus kuusinkertaistunut 1980-luvulta! Liha, jota syödään enemmän kuin koskaan ennen – kuuluuko sinunkin suosikkeihin?

7:58 Kari Aihinen ja Matinkylän kana
Videolta voit poimia herkullisen broilerireseptin.

Suomalaiset syövät tällä hetkellä siipikarjan lihaa noin 25 kiloa vuodessa, mikä on enemmän kuin koskaan ennen.

Suomalaiset syövät lihaa yli 80 kiloa vuodessa, ja lihan kulutus on ollut viime vuodet koko ajan pienessä kasvussa.

Kasvua selittää suurelta osin erityisesti broilerin syönnin lisääntyminen; suomalaiset syövät siipikarjan lihaa tällä hetkellä noin 25 kiloa vuodessa henkeä kohden.

Suomalaisten hittituote kauppoihin vuonna 1992

1980-luvulta, kun broileria sai vain kokonaisena kaupan pakastealtaasta tai lihatiskin grillikaapista, broilerinlihan kulutus on kuusinkertaistunut. 

– Broilerin koko ajan kasvavan suosion salaisuus on myös sen terveellisyydessä ja maussa. Broilerista tuli nopeasti etenkin lapsiperheiden herkku. Työpäivän jälkeen broilerista on helppo laittaa nopeasti maistuvaa ruokaa koko perheelle, Kariniemen markkinointipäällikkö Vesa Saarenmaa HKScanista kertoo.

Broilerin suikaleet ja pihvit, vieläpä valmiiksi marinoituina, olivat käänteentekeviä innovaatioita suomalaisten arkiruuanlaitossa.

Yksi heti suureen suosioon nousseista innovaatioista oli hunajamarinoidut broilerinsuikaleet, jotka tulivat kauppoihin helmikuussa 1992. Nykyisin tätä hittituotetta myydään yli viisi miljoonaa pakettia vuodessa. 

Lähde: HKScan

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja