Yhdeksän eri täytettä laskiaispullille ja yllättävät tuunausvinkit – nyt on herkkupullaa!

Elämäsi parhaat laskiaispullat! Valitse näistä täytteistä 0:43 Elämäsi parhaat laskiaispullat! Valitse näistä täytteistä
KATSO VIDEO: Yhdeksän eri täytevaihtoehtoa laskiaispullille.

Laskiaistiistaina herkutellaan erilaisilla pullilla. Kokeile näitä hittiohjeita!

Laskiaistiistaina herkutellaan perinteisesti kermavaahdolla ja esimerkiksi hillolla tai mantelimassalla täytetyillä laskiaispullilla.

Perinteisten pullien lisäksi voi laskiaiseksi leipoa kuitenkin muutakin teemaan sopivaa. Nappaa tästä ohjeet laskiaisherkkuihin.

Laskiaispullasta tulikin laskiaispitko

Katin laskiaispullapitko on täydellinen herkku isommalle porukalle 1:05
Näin valmistuu herkullinen laskiaispullapitko.

Kati "Hellapoliisi" Jaakonen loihti muutama vuosi sitten muhkean ja kätevän laskiaispullapitkon.

– Laskiaispullapitko on hauska tapa tarjota laskiaispullaa isommallekin joukolle. Tästä taikinasta voit valmistaa kaksi muhkeaa pitkoa. Voit halutessasi pienentää tai suurentaa ohjeen, Kati vinkkaa. 

Laskiaispullapitkon täytteeksi Kati valitsi tällä kertaa raparperihilloa, joka antaa pullalle ihastuttavan kesäisen maun. Täytteestä voi kuitenkin tehdä halutessaan ihan perinteisenkin.

Kurkkaa resepti: Katin laskiaispullapitko

Runebergin laskiaispullissa yhdistyy kaksi sesonkiherkkua

Jos et osaa päättää laskiaispullien ja runebergintorttujen väliltä, syö ne molemmat runebergin laskiaispullien muodossa! Tämäkin ohje on Kati Jaakosen käsialaa.

– Helmikuussa kalenterista löytyy useampi juhlapäivä, joihin on vahvasti liitetty omat herkkuleivonnaiset. Runebergin päivää vietetään helmikuun alussa ja kuun loppupuolella nautiskellaan laskiaispullia. Kokeile, miltä maistuvat runebergin laskiaispullat, Kati sanoo.

Näissä pullissa piilee myös ovela juju: niissä nimittäin maistuu karvasmanteli ja lisätäytteiden avulla saat niistä tuunattua entistäkin överimmän herkun.

– Voit halutessasi täyttää pullat mantelimassalla ja kermavaahdolla, Kati vinkkaa.

Yhdeksän eri täytevaihtoehtoa laskiaispullille

Nyt ei tarvitse enää kinastella, vaan jokainen voi täyttää laskiaispullansa ihan mielensä mukaan.

Kati Jaakonen vinkkasi aiemmin laskiaispullille yhdeksän erilaista täytettä. Jos ihan villiksi heittäytyy, voi leipoa itse pullat ja kokeilla vaikka kaikkia täytteitä-

– Tuunausmahdollisuudet ovat rajattomat. Kurkista kaappiisi ja kokeile erilaisia täytteitä kermavaahdon kanssa. Ja jos haluat helpottaa tekemistä, osta kaupan valmiit pakastepullat, paista ja täytä jäähtyneenä, Kati vinkkaa.

Katso videolta jutun yltä eri täytevaihtoehdot laskiaispullille!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!