Vuoden paras suomalainen elintarvike valittiin jälleen – "aivan uudenlainen kotimainen tuoteinnovaatio"

apetit
Apetit / Shutterstock

Apetit Vegepops Porkkana-mango -jäätelö on valittu Vuoden Suomalainen Elintarvike 2018 -kilpailun voittajaksi. Raadin mukaan tuote on innovatiivinen ja sopii herkutteluun tai välipalaksi myös perheen pienimmille.

Yllä olevalla videolla näytetään, kuinka teet itse jugurttijäätelöä.

Elintarviketeollisuusliiton Vuoden Suomalainen Elintarvike 2018 -kilpailun voittajaksi on valittu Apetit Vegepops Porkkana-mango -jäätelö. Voittaja paljastettiin tänään Elintarvikepäivässä Helsingin Messukeskuksessa.

Kilpailun tuomaristo kehui Froneri Finland Oy:n kehittämää Vegepopsia "aivan uudenlaiseksi kotimaiseksi tuoteinnovaatioksi", jossa yhdistyvät kasvisjalostajan ja jäätelötehtaan yhteistyö ja osaaminen. Raadin mukaan tuote sopii herkutteluun tai välipalaksi myös perheen pienimmille ja on oiva tapa lisätä kasvisten syöntiä.

Raati kiittelee myös sitä, että Vegepopsit on kehittänyt elintarviketieteiden opiskelija kesätyöprojektinaan.

Kisassa oli mukana kaiken kaikkiaan 51 Suomessa kehitettyä ja valmistettua uutuustuotetta. Kevään aikana käytyyn finaaliin selviytyi kahdeksan uutuutta, muun muassa Fazerin Sirkkaleipä. Raati antoi kunniamaininnan Kala-Lapin Lapin Lumous kylmäsavutartarille ja Snellmanin Superior Kinkulle.

Lähde: Elintarviketeollisuusliitto ry

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!