Ravintoloitsija ja keittiömestari Henri Alén palkittiin torstaina Gastro-messuilla Ruokatoimittajat ry:n Ideasipuli-palkinnolla.
Helsingin Messukeskuksessa parhaillaan käynnissä olevilla Gastro-messuilla jaettiin torstaina Ruokatoimittajat ry:n Ideasipuli-palkinto. Palkinto myönnetään joka toinen vuosi ruokakulttuurin edistämisestä merkittävälle vaikuttajalle. Tänä vuonna palkinnon sai kokki Henri Alén.
Ruokatoimittajat: Henri Alén on hieno roolimalli
Yhdistys perustelee tiedotteessaan tämän vuotista valintaansa. Henri Alén on löytänyt monta roolia, joissa rakentaa suomalaista ruokakulttuuria. Alénin päätyö sijoittuu ravintolakenttään, mutta idearikkaan ja helposti innostuvan ravintoloitsijan vaikutus ulottuu myös koteihin ja kouluihin – jopa kaduille. Ruokatoimittajat ry:n puheenjohtaja Kati Pohja kehuu Henri Alénia hienoksi roolimalliksi niin nuorille alalle tulijoille kuin kaikille ruokakulttuurin parissa toimijoillekin.
– Ruokatoimittajat seuraavat ilolla ravintola-alan huippuammattilaista, joka ulottaa osaamistaan monipuolisesti yhteiskunnan eri osa-alueille. Vaikeiden vuosien aikana Alén on ollut monessa mukana, niin bisneksessä kuin hyväntekeväisyydessäkin, ja aina on välittynyt vaikutelmaa positiivisuudesta ja toimeen tarttumisesta, Pohja sanoo tiedotteessa.
Ruokatoimittajat nostavat valokeilaan Alénin toiminnan korona-aikana. Keittiömestari oli yksi ensimmäisistä, jotka kiidättivät ravintolaruokaa koteihin korona suljettua yhteiskunnan. MTV Uutisten Makuja-ruokasivusto haastatteli tuolloin Alénia aiheesta.
Katso videolta Henri Alénin korona-ajan tempaus Emma Kimiläisen kanssa. Artikkeli jatkuu videon alla.
