Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokatoimittajat palkitsivat Henri Alénin – kokille sataa kehuja: "Alénin työ on renessanssineron lonkeromaista"

Henri Alén palkittiin ruokakulttuurin edistäjänä.
Henri Alén palkittiin ruokakulttuurin edistäjänä.Shutterstock/MTV
Julkaistu 19.05.2022 15:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ravintoloitsija ja keittiömestari Henri Alén palkittiin torstaina Gastro-messuilla Ruokatoimittajat ry:n Ideasipuli-palkinnolla. 

Helsingin Messukeskuksessa parhaillaan käynnissä olevilla Gastro-messuilla jaettiin torstaina Ruokatoimittajat ry:n Ideasipuli-palkinto. Palkinto myönnetään joka toinen vuosi ruokakulttuurin edistämisestä merkittävälle vaikuttajalle. Tänä vuonna palkinnon sai kokki Henri Alén.

Ruokatoimittajat: Henri Alén on hieno roolimalli 

Yhdistys perustelee tiedotteessaan tämän vuotista valintaansa. Henri Alén on löytänyt monta roolia, joissa rakentaa suomalaista ruokakulttuuria. Alénin päätyö sijoittuu ravintolakenttään, mutta idearikkaan ja helposti innostuvan ravintoloitsijan vaikutus ulottuu myös koteihin ja kouluihin – jopa kaduille. Ruokatoimittajat ry:n puheenjohtaja Kati Pohja kehuu Henri Alénia hienoksi roolimalliksi niin nuorille alalle tulijoille kuin kaikille ruokakulttuurin parissa toimijoillekin.

– Ruokatoimittajat seuraavat ilolla ravintola-alan huippuammattilaista, joka ulottaa osaamistaan monipuolisesti yhteiskunnan eri osa-alueille. Vaikeiden vuosien aikana Alén on ollut monessa mukana, niin bisneksessä kuin hyväntekeväisyydessäkin, ja aina on välittynyt vaikutelmaa positiivisuudesta ja toimeen tarttumisesta, Pohja sanoo tiedotteessa.

Ruokatoimittajat nostavat valokeilaan Alénin toiminnan korona-aikana. Keittiömestari oli yksi ensimmäisistä, jotka kiidättivät ravintolaruokaa koteihin korona suljettua yhteiskunnan. MTV Uutisten Makuja-ruokasivusto haastatteli tuolloin Alénia aiheesta.

Katso videolta Henri Alénin korona-ajan tempaus Emma Kimiläisen kanssa. Artikkeli jatkuu videon alla.

5:00Henri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan ”Suomen nopeinta karjalanpaistia” helsinkiläisilleHenri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan ”Suomen nopeinta karjalanpaistia” helsinkiläisille.

Ansioitunut monella saralla: "Henri Alénin työ on renessanssineron lonkeromaista"

Alén on myös luotsannut suomalaista ruokakulttuuria uusiin sfääreihin Finnjävel-ravintolassaan. Uurastus palkittiin Michelin-tähdellä vuonna 2021. Lisäksi kokki on ollut monessa hyväntekeväisyystempauksessa mukana. Ruokatoimittajien mukaan Alénin motivaatio lähteä mukaan tällaisiin kampanjoihin kumpuaa pyyteettömästä halusta ilahduttaa ihmisiä ja samalla saada itsellekin mielihyvää. Kokki oli muun muassa mukana toimittamassa yli sata ruokakassia erityislapsiperheille vuonna 2020.

Lisäksi Alén on ollut mukana tekemässä Ylen Voiko tätä syödä? -sarjaa, jossa pureuduttiin tulevaisuuden syömiseen. Ohjelma on myyty jo yli 30 maahan. Kaupan päälle keittiömestari tunnetaan erilaisten ruokabrändien, kuten Muru Babyn ja Komero Foodin, kasvona.

– Henri Alénin työ on renessanssineron lonkeromaista, ja häntä on vaikea lokeroida. Arvostuksesta omalla alalla kertoo viime vuonna kollegoilta saatu Ammattilaisten ammattilainen -tunnustus. Yksi arvostuksen mittari on kokeista aktiivisimpana some-keskustelijana tunnetun Alénin Twitter-tili, jolla on yli 53 000 seuraajaa, Ruokatoimittajat perustelevat valintaa tiedotteessaan.

Lue myös: Heitätkö 500 euroa taivaan tuuliin? Henri Alén muistuttaa yksinkertaisesta tavasta säästää ruokamenoissa

Lisää aiheesta:

Henri Alén metsästää edelleen yhtä täydellistä ateriaa – intohimo kokkaamiseen lähti kotitaloustunneilta: "Ruoassa on vapaus"Food Camp perustaa Suomeen ainutlaatuisen ruokaverkoston – yksinkertainen idea voi mullistaa tulevaisuuden syömisen: "Suomessa on aivan hirveän iso tarve sille"Henri Alén keksi yllättävän lisän ravintolaruokaan – uskoo ihmisillä olevan nyt valtava tarve: "Ei ole taidettu ennen tehdä maailmassa"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleHenri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan Suomen nopeinta karjalanpaistia helsinkiläisille: "Kaikkeni teen, vaikka en kovin hyvä olekaan"Vuoden Kokki -kilpailulla pitkät perinteet – näin voittaja valmistautui tiukkaan kisaan
RuokaHenri AlénRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • Eilen17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • Eilen12:37
    Ravintolat

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • Eilen08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • ti17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide