TOP 3 -pastasäännöt: Ethän katkaise spagettia kahtia ennen kypsennystä?

0:42 Pastan koostumuksesta täydellistä helpolla niksillä

Italialaiskokit kertovat, miten pasta kuuluu oikeasti nauttia.

Yllä olevalta videolta voit katsoa Pekka Terävän pastaniksin.

1. Älä katko spagettia

Vaikka spagetti ei tunnu mahtuvan kokonaisena kattilaan ja kiusaus katkaista se kahtia on suuri, sitä ei kuitenkaan pidä mennä tekemään. Italialaisen ravintoloitsija Frank Scafidin mukaan voisit samantien laittaa pastan blenderiin.

– Se ei tee pastasta mitään muuta kuin helpommin lusikoitavaa. Spagetti on parhaimmillaan silloin, kun se on säilyttänyt koko pituutensa ja lähestyy makunystyröitäsi näin, Scafidi kertoo Mashed-sivuston mukaan.

2. Pidä kastike simppelinä

Klassisin ”pastakastike” Italiassa on aglio olio, jossa ei ole mitään muuta kuin valkosipulia ja oliiviöljyä. Sen herkullisuus piileekin yksinkertaisuudessa.

– Italialaiset rakastavat aglio olion syömistä milloin vain. Se on täyttävää, maistuvaa ja antaa energiaa. Italialaiset laittavat kastiketta pastaan hyvin kevyesti, pasta ei saa uida kastikkeessa, muistuttaa kokki Luigi Diotauti.

Hyvä nyrkkisääntö pastakastikkeeseen onkin ”mitä ohuempi pasta, sitä ohuempi kastike”.

3. Älä ylikypsennä tai huuhtele pastaa

Pasta tulisi aina kypsentää vain “al denteksi” eli ei täysin kypsäksi. Ota siis suosiolla pari minuuttia pois pastapaketin keitto-ohjeesta. Pastassa tulee olla rakennetta, eikä se saisi olla muhjua.

– Älä koskaan huuhtele spagettia keittämisen jälkeen. Se pilaa pastan pinnan ja kastike tarttuu siihen väärällä lailla, italialaiskokki Phil Yandolino toteaa.

Lähde: Mashed

***

0:30

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja