Viinit ruokakaupoissa puhuttaa – kaupan ala tyrmää yleisimmät huolenaiheet: ”Puppua”

Saadaanko viinit ruokakauppoihin ensi vaalikaudella? 7:21 Saadaanko viinit ruokakauppoihin ensi vaalikaudella?

Viinit ruokakaupoissa on aihe, joka jakaa voimakkaasti mielipiteitä. Päivittäistavarakaupan toimitusjohtajan mukaan monet aiheeseen liittyvät huolet ovat turhia. 

Saadaanko viinit ruokakauppoihin jo ensi vaalikaudella? Huomenta Suomen vieraana aiheesta keskustelemassa Päivittäistavarakaupan toimitusjohtaja Kari Luoto

Valikoiman puutteesta ei tarvitse olla huolissaan

Juomien laatu, asiakaspalvelu ja valikoiman laajuus ovat aiheita, jotka nousevat usein esiin, kun puhutaan viinien tulosta ruokakauppoihin. Luodon mukaan maailmalta löytyy lukuisia esimerkkejä siitä, että näistä asioista ei kannata olla huolissaan.

– Vastaavanlaista asiakaspalvelua ei välttämättä kaikissa kaupoissa olisi, mutta väite, ettei ruokakauppa pystyisi tarjoamaan kunnon valikoimaa viiniä, on puppua, Luoto toteaa.

– Esimerkiksi Tallinnan Prismassa on 650 eri viinimerkkiä myytävänä.

Luoto mainitsee esimerkkinä myös Alkossa myynnissä olevat Pirkka-viiint, jotka ovat todella laadukkaita. Laadun puutteestakaan ei siis tarvitse miehen mukaan olla huolissaan.

Viinit ruokakaupoissa, vastuullista vai ei? 

Aiheesta keskusteltaessa kritisoidaan usein myös sitä, kuinka vastuullista viinien tuominen ruokakauppoihin oikein on. 

– Olemme vastuullinen myyjä ja kiinnitämme huomiota ikärajavalvontaan. Olemme tehneet välittämisen ehkäisyyn tähtäävää työtä, joten kyllä se puoli hoituu hyvin, Luoto kertoo.

Miten Alkon myynnille kävisi, jos viinit saapuisivat ruokakauppoihin? Entä olisiko mahdollista, että terävät juomat seuraisivat hyvinkin nopeasti perässä? Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!