Näin teet superherkullisia lettuja ilman vehnäjauhoja!

letut
Shutterstock

Gluteenittomista resepteistään tunnetun vaasalaiskokin uusin keittokirja Rakkaudella, Malin sisältää herkullisia reseptejä ja ideoita niin suolaisten kuin makeiden gluteenittomien leivonnaisten tekoon.

Vuodesta 2009 ruokablogia pitänyt Malin Båtmästar on selvinnyt monista haasteista vuosien varrella ja löytänyt uudelleen rakkauden ruokaan. Uusimmassa ruokakirjassaan Båtmästar jakaa kekseliäitä ja maukkaita reseptejä, jotka ovat täysin gluteenittomia.

Kirjasta löytyy mainio resepti klassisille letuille gluteenittomina. Täytteeksi sopii Båtmästarin vinkin mukaan mainiosti makeutettu rahka ja tuoreet marjat.

Gluteenittomat letut

12 kpl

3 munaa
5 dl maitoa
100 g (1 1/2 dl) riisijauhoa
50 g (1 dl) kookosjauhoa
50 g (3/4 dl) perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumjauhetta
1 rkl sokeria
hyppysellinen suolaa
25 g voita

Huomaa! Taikina ei leviä yhtä helposti kuin vehnätaikina, joten sitä kannattaa levittää paistinlastalla, jotta se ei hyydy ennen kuin se on levinnyt koko pannun kokoiseksi letuksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Riko munat joukkoon ja sekoita paksuksi puuroksi.

Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi.

Sulata voi paistinpannussa ja kaada se lettutaikinaan.

Paista letut keskilämmöllä noin 1 dl taikinaa kerrallaan.


Lähde: Malin Båtmästar

***

Jos lettuja pääsee kesäiltana paistamaan ulkona muurinpohjapannulla, kannattaa ottaa käyttöön tämä erinomainen pilliniksi ja vältät pillin noukkimisen ruohikosta kesken kokkailun.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!