Muistatko tämän herkun kotitaloustunneilta? Kokeile tuttua leivosta uudella twistillä
Kotitaloustuntien ja myös brittiläisen keittiön klassikkoherkku skonssit eli teeleivät saavat uuden säväyksen, kun niihin lisää puolukoita ja kookosta. Resepti löytyy Saara Atulan ja Jenni Häyrisen Brunssikirja-uutuusteoksesta.
Ruokabloggaajat Saara Atula ja Jenni Häyrinen kirjoittivat "Brunssikirja – Brunch All Day" –teoksen, jossa esitellään yli 120 reseptiä herkulliselle runsaalle aamiaiselle. Valinnanvaikeuden kanssa kamppaileville on koottu yhteen myös ateriakokonaisuuksia.
Naiset ovat muokanneet kirjassa perinteiset brittiläiset teeleivät uuteen uskoon. Puolukka tuo niihin suomalaista makua ja kookoshiutaleet tuulahduksen Aasiasta.
Puolukka-kookos-skonssit
Ainekset (8 kpl):
4 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
100 g kylmää voita
2 dl piimää
1 dl kookoshiutaleita
2 dl puolukoita
1 kananmuna voiteluun
Valmistusohje:
Sekoita jauhot, sokerit, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään kulhossa.
Leikkaa voi pieniksi nokareiksi ja nypi sormin joukkoon.
Taikina saa jäädä kohtuullisen rosoiseksi.
Lisää piimä ja puolukat ja sekoita vielä sen verran, että ainekset yhdistyvät juuri ja juuri toisiinsa.
Taputtele taikinasta noin 3 cm paksu levy.
Leikkaa taikinasta ympyrämuotilla tai juomalasilla pyörietä skonsseja.
Vatkaa kananmunan rakenne rikki.
Sudi kananmunaa skonssien päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes skonssit ovat saaneet kauniin värin.
Lähde: Saara Atula & Jenni Häyrinen: "Brunssikirja – Brunch All Day" (Tammi 2018)
* * *
Loppuuko meiltä pian kahvi?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa