Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Muistatko tämän herkun kotitaloustunneilta? Kokeile tuttua leivosta uudella twistillä

Teeleivät saavat uuden säväyksen puolukoista ja kookoshiutaleista.
Teeleivät saavat uuden säväyksen puolukoista ja kookoshiutaleista.Shutterstock
Julkaistu 11.03.2018 08:00
Toimittajan kuva

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Kotitaloustuntien ja myös brittiläisen keittiön klassikkoherkku skonssit eli teeleivät saavat uuden säväyksen, kun niihin lisää puolukoita ja kookosta. Resepti löytyy Saara Atulan ja Jenni Häyrisen Brunssikirja-uutuusteoksesta.

Ruokabloggaajat Saara Atula ja Jenni Häyrinen kirjoittivat "Brunssikirja – Brunch All Day" –teoksen, jossa esitellään yli 120 reseptiä herkulliselle runsaalle aamiaiselle. Valinnanvaikeuden kanssa kamppaileville on koottu yhteen myös ateriakokonaisuuksia.

Naiset ovat muokanneet kirjassa perinteiset brittiläiset teeleivät uuteen uskoon. Puolukka tuo niihin suomalaista makua ja kookoshiutaleet tuulahduksen Aasiasta.

Puolukka-kookos-skonssit

Ainekset (8 kpl):

4 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
100 g kylmää voita
2 dl piimää
1 dl kookoshiutaleita
2 dl puolukoita
1 kananmuna voiteluun

Valmistusohje:

Sekoita jauhot, sokerit, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään kulhossa.

Leikkaa voi pieniksi nokareiksi ja nypi sormin joukkoon.

Taikina saa jäädä kohtuullisen rosoiseksi.

Lisää piimä ja puolukat ja sekoita vielä sen verran, että ainekset yhdistyvät juuri ja juuri toisiinsa.


Taputtele taikinasta noin 3 cm paksu levy.

Leikkaa taikinasta ympyrämuotilla tai juomalasilla pyörietä skonsseja.

Vatkaa kananmunan rakenne rikki.

Sudi kananmunaa skonssien päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes skonssit ovat saaneet kauniin värin.

Lähde: Saara Atula & Jenni Häyrinen: "Brunssikirja – Brunch All Day" (Tammi 2018)

* * *

Loppuuko meiltä pian kahvi?

7:51Katoaako kahvi kartalta?

Lisää aiheesta:

Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikkiPaluu menneisyyteen: Kotitekoista piparkakkutaikinaa ei voita mikään – tällä pomminvarmalla reseptillä onnistut taatusti!Superhelppo Runebergin kakku – valmistuu nopeasti vaikkapa yllätysvieraillePaluu menneisyyteen: Maailman helpoin raparperipiirakkaMaailmalla palkitut pikkuleivät ovat suomalaista alkuperää: "Vievät kielen mennessään"Paluu menneisyyteen: Näin valmistat perinteisen omenatortun
SkonssitMarjatKlassikkoreseptitMakuja