Valmista itse superterveellinen aamupala – poimi vinkit

mysli
Shutterstock

Valmista itse aamupalaksi mysliä, jonka raaka-aineet ovat erityisen terveellisiä.

Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua (WSOY) -kirjassa esitellään aamupalaresepti, joka päihittää terveellisyydessään monet tutut aamupalat. Herkullinen joulumysli valmistuu muun muassa kaurahiutaleista, pähkinöistä ja pellavansiemen rouheesta – ja tämän reseptin ilosanomaa voi jakaa jouluna antamalla herkullista mysliä lahjaksi läheisille.

Joulumysli

5 dl kaurahiutaleita
2 dl pähkinöitä rouhittuna
1 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kookosjauhetta
3 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
3 rkl rypsiöljyä
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
2 dl kuivattuja karpaloita tai puolukoita

Sekoita isossa kulhossa kaikki muut ainekset kuivattuja marjoja lukuunottamatta. Levitä mysliseos leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda sitä 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Sekoittele mysliä paahtamisen aikana pari kertaa, ettei se pala. Sekoittele paahdetun myslin joukkoon marjat ja lusikoi seos puhtaaseen purkkiin. Ilahduta jotakuta jouluisella myslilahjalla!

Lähde: Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm: Hyvää joulua (WSOY)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!