Jutta Gustafsbergin vinkki lounaalle: "Yksi parhaista laihdutussalaisuuksista"

Porkkanasta valmistuu superterveellinen sosekeitto. Shutterstock

Jutta Gustafsberg ja ravintovalmentaja Tiina Hälvä vinkkaavat tuoreessa kirjassaan keittoreseptistä, joka sopii erityisen hyvin laihduttajille.

Jutan energisoivassa dieettikirjassa (WSOY 2016) esitellään terveellisen porkkanakeiton resepti. Reseptiä kuvataan teoksessa yhtenä parhaista laihdutussalaisuuksista.

– Kasvissosekeitto on yksi parhaista laihdutussalaisuuksista. Kun syöt keittoa, ruokahalusignaali sammuu, Jutta Gustafsberg ja Tiina Hälvä vinkkaavat teoksessaan.

Asiantuntijoiden mukaan energisoiva kasviskeitto pitää nimenomaan nälän loitolla erityisen onnistuneesti.

– Vesi ja kasvisten kuidut lisäävät massaa vatsalaukussa ja pitävät siksi yllä kylläisyyden tunnetta, mutta eivät tuo kaloreita. Keittoon voi lisätä linssejä tai papuja, joissa on runsaasti kuituja ja proteiinia, kirjailijat toteavat.

Energisoiva porkkanakeitto

4–5 porkkanaa (noin 400 g)
1 varsisellerin varsi
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 tl oliiviöljyä
2 tippaa tabascoa
muutama oksa tuoretta timjamia
7 dl kasvislientä
suolaa
pippuria

Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi selleri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri. Kuullota sipulia ja valkosipulia kattilassa oliiviöljyssä inkiväärin ja timjamin kanssa muutama minuutti.

Lisää porkkana, selleri ja kasvisliemi. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna sitten hautua kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

Kun kasvikset ovat kypsiä, soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja mausta tabascolla, suolalla ja pippurilla. Lisää vettä, jos keitosta tulee liian paksua. 

Lähde: Jutta Gustafsberg ja Tiina Hälvä: Jutan energisoiva dieettikirja (WSOY 2016)

Miltä näyttää Jutta Gustafsbergin jääkaapin sisältö? Katso video!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!