Varhaisperunoista saa entistä parempia helposti – testaa hitiksi noussut ohje!

Miten varhaisperunat tulisi keittää, jotta niistä tulee täydellisiä? 1:43 Miten varhaisperunat tulisi keittää, jotta niistä tulee täydellisiä?
Katso myös video: Näin varhaisperunat keitetään oikein.

Hyrskypotut eli hölskyperunat ovat kesäperunoiden aatelia. Oletko jo testannut suomalaisten suosikkiohjetta varhaisperunoista?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin varhaisperunoiden hurjasta menekistä kesäkuussa. Erityisen suosittu herkku pottu on juhannusviikolla.

Hyrskypotut eli kesän parhaat hölskyperunat 

Varhaisperunat ovat toki herkullisia sellaisenaan voin ja tillin kera nautittuna, ja entistäkin parempia niistä saa, kun valmistaa potut keittiömestari Pekka Terävän nerokkaalla tekniikalla. Jos kuitenkin haluat hieman vaihtelua pottujen makumaailmaan, kannattaa testata hyrskypotut eli hölskyperunat.

Hyrskypotut valmistuvat helposti varhaisperunoista, voista, smetanasta tai ranskankermasta, ruohosipulista, kevätsipulista sekä tillistä. Valion mukaan hölskyperunoiden idea juontaa juurensa Savon sydämeen, jossa hyrskypotut maistuvat etenkin juhannuksena. Perunoiden nimi viittaa ruokalajin valmistustapaan: pottuja ravistetaan kattilassa muiden ainesten kanssa.

Hyrskypotut ovat jo muutamana kesänä nousseet erityisesti kesäisin valtavaksi hitiksi sosiaalisen median ruokaryhmissä. 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.