Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

Hölskypotut ovat helppo lisuke!
Hölskypotut ovat helppo lisuke!MTV
Julkaistu 14.06.2024 13:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 kg varhaisperunoita
  • 50 g voita
  • ½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 (1 dl) ruukku tilliä hienonnettuna
  • 3 kevät- tai kesäsipulia varsineen
  • 1 prk (120-150 g) smetanaa tai ranskankermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Hyrskypotut eli hölskypotut valmistuvat näin:

  1. Keitä varhaisperunat suolavedessä kypsiksi. Voit valmistaa perunat myös tällä keittiömestari Pekka Terävän suosittelemalla ohjeella, jolloin perunat keitetään al dente -kypsyisiksi ja annetaan hautua voissa kypsiksi.
  2. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja sekoita voi perunoiden joukkon. Lisää smetana, hienonnettu kevät- tai kesäsipuli, hienonnettu tilli sekä hienonnettu ruohosipuli. 
  3. Lisää joukkoon vielä smetana ja rouhaise päälle hieman suolaa sekä mustapippuria.
  4. Laita kattilan päälle kansi ja ravista voimakkaasti, kunnes ainekset ovat sekoittuneet – siis hölskytä eli hyrskytä pottuja! 
  5. Tarjoile hyrskypotut grilliruokien tai vaikka savukalan kaverina.

Hyrskypotut, hölskyperunat, hölskypotut...rakkailla kesäperunoilla on monta nimeä. Hölskypotut ovat kesäperunoiden aatelia. Tarvitset vain varhaisperunaa, smetanaa tai ranskankermaa sekä muutamat höysteet. Hölskypottuja valmisti Huomenta Suomessa Anu Heinaro kesäkuussa 2024.

Lisää aiheesta:

Skagen-perunapeltiKrossatut perunat – Hans Välimäen helppo ohjeVarhaisperuna-nachopelti – Julian helppo herkkureseptiKalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeellaHerkullinen tapa hyödyntää varhaisperunat – salaisesta ainesosasta täydellinen maku!Kukkakaali-perunasalaatti
PerunatPerunaJuhannusNopeat ja helpotHuomenta SuomiLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunat
  • 11.2.11:29
    Peruna

    Parhaat perunat airfryerissa

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 19.06.202414:39
    Rapuskagen

    Bella Tablen lyttypotut ja skagen

  • 14.06.202413:55
    Peruna

    Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

  • 15.02.202207:54
    Gluteeniton

    Kreikkalaiset paistetut perunat