Vappu Pimiän mahtava jauhelihakeitto: "Yksi arjen parhaista pelastajista"

vihertava_minestrone_H copy
Vappu Pimiän minestronekeittoon käytetään jauhelihaa, mutta voit aivan hyvin tehdä sopasta myös kasvisversion! Otava

Jauhelihalla ryyditetty minestronekeitto on helppoa arkiruokaa parhaimmillaan. Kasviksia runsaasti sisältävä keitto on myös pitkäikäisyyden asiantuntijan mieleen. 

Pitkän iän salaisuutta tutkinut kirjailija ja tutkimusmatkailija Dan Buettner kertoi aiemmin, miksi minestronekeiton syöminen päivittäin on kannattavaa

– Mitä enemmän tutkin sitä, mikä todella edistää pitkäikäisyyttä, sitä paremmin ymmärrän, että se alkaa suolaisella aamiaisella, Buettner kertoi Eatingwell.com-sivustolla.

Buettner päätti itse ryhtyä syömään minestronea aamiaisella huomattuaan Sardiniassa asuvan maailman vanhimman suvun jäsenten nauttivan kyseistä keittoa päivittäin.

"Edullinen ateria, jolla on runsaasti terveyshyötyjä"

Minestronekeitto on italialainen keitto, joka valmistetaan erilaisista kasviksista sekä pastasta tai riisistä. Mukana voi olla myös eläinproteiinia. Minestronesta on Italian eri seuduilla omat muunnelmansa.

Minestronekeiton nerokkuus piilee myös siinä, että ruokalaji on loistava tapa käyttää kaikki jääkaapin tai ruokakomeron hävikkiuhan alla olevat kasvikset.

– Se on erittäin edullinen ateria, jolla on runsaasti terveyshyötyjä, ravitsemusterapeutti Sarah Wagner totesi Eatingwell.com-sivustolla.

Näin Vappu Pimiä tekee minestronekeiton

Oman versionsa minestronekeitosta on loihtinut myös juontaja ja intohimoinen kotikokki Vappu Pimiä. Vappu joka päivä -keittokirjassa (Otava, 2023) esitellään Vapun vihreän minestronekeiton ohje.

– Tämä keitto on yksi arjen parhaista pelastajista. Olen tunkenut mukaan lehtikaalia, sillä se sopii keittoihin erinomaisesti, on terveellistä ja puutarhassani kasvaa sitä reilusti, Vappu kertoo kirjassaan.

Vapun minestronekeitossa käytetään kasvisten lisäksi myös jauhelihaa.

Katso myös: Näin valmistuvat Vappu Pimiän suositut sämpylät

Vappu Pimiän superhelpot sämpylät: "Tässä menee viisi minuuttia" 7:56
Testaa yön yli -sämpylät!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!