Vappu Pimiän hittisämpylät: Nerokas valmistuskikka selittää suosion

Vappu Pimiän superhelpot sämpylät: "Tässä menee viisi minuuttia" 7:56 Vappu Pimiän superhelpot sämpylät: "Tässä menee viisi minuuttia"
KATSO VIDEO: Näin valmistuvat Vappu Pimiän suositut sämpylät.

Joko olet testannut Vappu Pimiän suosittua sämpyläreseptiä?

Televisiojuontaja Vappu Pimiä vieraili keväällä Huomenta Suomessa kertomassa uudesta Vappu joka päivä -keittokirjastaan (Otava 2023). Lähetyksessä Vappu myös paljasti oman suosikkileipäohjeensa.

– Ihmiset ajattelevat, että on hirveän vaikeaa tehdä sämpylöitä, mutta eihän se ole. Tässä menee viisi minuuttia, Vappu opasti tuolloin viitaten taikinan valmistumiseen.

Vapun leipäohjeen nerokkuus piilee siinä, että taikinan voi tehdä nopeasti illalla ja jättää huoneenlämpöön yöksi tekeytymään. Taikina on myös muunneltavissa sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään.

Vappu itse sujauttaa taikinan joukkoon muun muassa erilaisia hiutaleita, puuronjämät tai vaikka juuressoseita. Nesteeksi voi valita vettä, piimää, maitoa tai esimerkiksi jogurttia. 

Katso jutun yllä olevalta videolta, miten Vapun helpot sämpylät valmistuvat ja nappaa ohje: Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.