Vappu Pimiän minestronekeitto
Julkaistu
"Tämä keitto on yksi arjen parhaista pelastajista. Olen tunkenut mukaan lehtikaalia, sillä se sopii keittoihin erinomaisesti, on terveellistä ja puutarhassani kasvaa sitä reilusti", kertoo Vappu Pimiä reseptistään Vappu joka päivä -keittokirjassaan (Otava 2023).
- Annosmäärä: 4–5 annosdta
Ainekset
- 2 porkkanaa
- 1 kämmenen kokoinen pala juuriselleriä
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- loraus öljyä
- 400–500 g naudan jauhelihaa
- noin 1 l lihalientä (kuutiosta käy)
- 1 tlk (300–400 g) paseerattua tomaattia
- 150 g vihreitä papuja (tuoreena tai pakasteena)
- noin 100 g tai 3–4 oksaa lehtikaalia (poista keskiruodit)
- 2 dl kypsentämätöntä pastaa (fusillia, farfallea, makaronia tms.)
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- muutama ripaus paprikajauhetta
- 1 tl kuivattua oreganoa, basilikaa tai provencale-mausteseosta
- (vettä)
Tarjoiluun
- parmesaania
Valmistusohje
- Kuori ja pilko porkkanat sekä selleri.
- Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki kattilassa tilkassa öljyä.
- Lisää jauheliha ja ruskista se.
- Lisää porkkanat ja sellerit ja pyörittele vielä hetki. Lisää joukkoon lihaliemi tai vesi ja kuutiot sekä paseerattu tomaatti. Anna kiehahtaa ja laske sen verran lämpöä, että keitto ei kiehu yli, mutta porisee kunnolla.
- Jos käytät tuoreita papuja, leikkaa ne kolmeen osaan. Poista lehtikaalista keskiruodit ja silppua lehdet.
- Lisää lehtikaali, pavut ja pasta ja anna kiehua, kunnes pasta on kypsää. Ole tässä tarkkana, ettei pasta mene ylikypsäksi, katso paketista keitto-ohje.
- Lisää mausteet ja tarvittaessa vettä.
- Tarkista maku ja tarjoile pinnalle raastetun parmesaanin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta