1 tl kuivattua oreganoa, basilikaa tai provencale-mausteseosta
(vettä)
Tarjoiluun
parmesaania
Valmistusohje
Kuori ja pilko porkkanat sekä selleri.
Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki kattilassa tilkassa öljyä.
Lisää jauheliha ja ruskista se.
Lisää porkkanat ja sellerit ja pyörittele vielä hetki. Lisää joukkoon lihaliemi tai vesi ja kuutiot sekä paseerattu tomaatti. Anna kiehahtaa ja laske sen verran lämpöä, että keitto ei kiehu yli, mutta porisee kunnolla.
Jos käytät tuoreita papuja, leikkaa ne kolmeen osaan. Poista lehtikaalista keskiruodit ja silppua lehdet.
Lisää lehtikaali, pavut ja pasta ja anna kiehua, kunnes pasta on kypsää. Ole tässä tarkkana, ettei pasta mene ylikypsäksi, katso paketista keitto-ohje.
Lisää mausteet ja tarvittaessa vettä.
Tarkista maku ja tarjoile pinnalle raastetun parmesaanin kera.
"Tämä keitto on yksi arjen parhaista pelastajista. Olen tunkenut mukaan lehtikaalia, sillä se sopii keittoihin erinomaisesti, on terveellistä ja puutarhassani kasvaa sitä reilusti", kertoo Vappu Pimiä reseptistään Vappu joka päivä -keittokirjassaan (Otava 2023).