Vappu Pimiän keitto on "yksi arjen parhaista pelastajista" – kolme ravitsevaa soppaa talveen

vihertava_minestrone_H copy
Vappu Pimiän minestronekeittoon käytetään jauhelihaa, mutta voit aivan hyvin tehdä sopasta myös kasvisversion! Otava

Ravitsevat keitot lämmittävät talvipakkasilla. Testaa suositut soppaohjeemme.

Mietitkö, mitä tehdä ruoaksi? Erilaiset ravitsevat keitot sopivat mainiosti talven pakkaskeleille. 

Koostimme yhteen kolme kovaa soppaohjetta, joita lukijamme rakastavat. Oletko jo testannut näitä?

Vappu Pimiän suosittu minestronekeitto

Juontaja ja intohimoinen kotikokki Vappu Pimiä on loihtinut oman versionsa klassisesta minestronekeitosta. Vappu joka päivä -keittokirjassa (Otava, 2023) esitellään Vapun vihreän minestronekeiton ohje.

– Tämä keitto on yksi arjen parhaista pelastajista. Olen tunkenut mukaan lehtikaalia, sillä se sopii keittoihin erinomaisesti, on terveellistä ja puutarhassani kasvaa sitä reilusti, Vappu kertoo kirjassaan.

Vapun minestronekeitossa käytetään kasvisten lisäksi myös jauhelihaa.

Kehuttu kaalikeitto

Perinteisestä kaalikeitosta astetta modernimman version ovat loihtineet somesta tutut ruokavaikuttajat Leena Ahokas ja Iman Gharagozlu

Parivaljakko jakoi viime vuonna kaalikeitto 2.0 -reseptin suositulla @imanjaleefasafkaa-tilillään Instagramissa, ja pian somekansa ylistikin sitä parhaaksi sopaksi ikinä. 

– Olen aivan rakastunut tähän keittoon! Keitin ruoaksi perheelle, mutta olen salaa syönyt koko keiton itse lounaina. En kestä. miten hyvää, somessa muun muassa hehkutettiin viime tammikuussa.

Myöhemmin kaalisopan ohje pääsi myös Leenan ja Imanin Arkisafkaa-kirjaan (WSOY 2023). Ylistetty kaalikeitto maustetaan muun muassa misotahnalla. Sopan tärkein salainen ase on kuitenkin lisukkeena tarjoiltava rapea chiliöljy. Öljyn voi ostaa valmiina kaupasta tai tehdä itse.

Kapen ylivoimainen nakkikeitto

Yksi MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen suosituimmista keittoresepteistä on Kari Aihisen simppeli nakkikeitto. Kape valmisti tätä soppaa muutama vuosi sitten Kaappaus keittiössä -ohjelmassa.

Kokki on nimennyt soppansa "ylivoimaiseksi nakkikeitoksi", sillä se sisältää yhden tärkenä luottoraaka-aineen. Kapen nakkikeiton makua parantaa joukkoon sujautettu sulatejuusto.

– Keitto muuttuu pehmeämmäksi, täyteläisemmäksi ja vähän paksummaksi, Aihinen neuvoi Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vuonna 2020.

Kapen nakkikeitto hurmasi myös ohjelmaan tuolloin osallistuneen pariskunnan.

– Onko tämä taivaallista vai ylivoimaista? Se ilme teidän kasvoilla kun maistoitte sitä (keittoa), maksan siitä ilomielin pari euroa, Aihinen totesi viitaten sulatejuustolisään keitossa.

Katso myös: Näin valmistuvat Vappu Pimiän suositut sämpylät

Vappu Pimiän superhelpot sämpylät: "Tässä menee viisi minuuttia" 7:56
Testaa yön yli -sämpylät!

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat