Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohje

Kaalikeiton kaverina tarjoiltavaa rapeaa chiliöljyä voi ostaa valmiina kaupasta, mutta sen valmistamista itse kannattaa myös kokeilla.
Kaalikeiton kaverina tarjoiltavaa rapeaa chiliöljyä voi ostaa valmiina kaupasta, mutta sen valmistamista itse kannattaa myös kokeilla.WSOY/Arkisafkaa
Julkaistu 22.01.2024 13:02

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 400 g naudan jauhelihaa (15%) tai sika-nautajauhelihaa
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 cm pala inkivääriä hienonnettuna
  • n. 2 tl suolaa (riippuu lihaliemen suolaisuudesta)
  • muutama rouhaus mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • ⅓ tl kuminan siemeniä
  • 1 litra laadukasta lihalientä (tai 2 liemikuutiota ja 1 l vettä)
  • 1 tl tummaa misoa 3 dl kuumaa vettä sekoitettuna
  • 2 laakerinlehteä
  • 700 g valko- tai keräkaalia ohueksi suikaloituna

Tarjoiluun

  • 1–2 tl rapeaa chiliöljyä per annos
  • kevätsipulia hienonnettuna
  • seesaminsiemeniä

Rapea chiliöljy

  • 2 dl rypsiöljyä
  • 5 isoa valkosipulinkynttä ohueksi siivutettuna
  • 3 pientä salottisipulia ohuiksi renkaiksi siivutettuna
  • 1 laakerin lehti
  • 1 kanelitanko
  • 1 rkl chilijauhetta
  • 1 rkl chilirouhetta
  • ¾ rkl sokeria
  • ⅓ tl suolaa
  • 1 rkl soijaa

Valmistusohje

Kaalikeitto 2.0

  1. Ruskista jauheliha isossa kattilassa. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja inkivääri, kuullota hetki. Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja fenkolin- ja kuminansiemenillä.
  2. Lisää lihaliemi, veteen sekoitettu miso ja laakerinlehdet, kiehauta. Sekoita joukkoon kaalisuikaleet. Anna kiehua kannen alla puolisen tuntia.
  3. Valmista keiton poristessa rapea chiliöljy (ohje alla)
  4. Viimeistele lautasannos chiliöljyllä, kevätsipulilla ja halutessasi seesaminsiemenillä.

Vinkki: Tee iso kattilallinen ja lusikoi seuraavina päivinä joukkoon hapankaalia tai kimchiä. Saat kivaa vaihtelua.

Rapea chiliöljy

  1. Lisää kattilaan öljy, salotit, valkosipulit, kanelitanko ja laakerinlehti. Anna porista keskilämmöllä kunnes salotit ja valkosipulit muuttuvat kauniin kullanruskeiksi ja rapeiksi.
  2. Lisää kuuman kestävään kulhoon sillä aikaa kaikki loput mausteet, paitsi soija. 
  3. Nosta reikäkauhalla tai lastalla valmiit salotit, valkosipulit ja mausteet pois kattilasta. Varmista että öljy on edelleen kuumaa. 
  4. Kaada kuuma öljy kulhoon mausteiden päälle samalla rivakasti sekoittaen. Lisää salotit ja valkosipulit sekaan. Anna jäähtyä.
  5. Sekoita jäähtyneen öljyn joukkoon soija. Siirrä kannelliseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Haudutettua mustekalaa, romesco-kastiketta ja balsamicoglaseerattuja perunoita, Iinan reseptiLihapullat tomaattikastikkeessa Hans Välimäen tapaanKokkisodan viimeisessä jaksossa valmistetaan toast skagen torakoista – vieraina Paleface ja Stig 9 x salsaresepti – tacoon, burgeriin, pihville, dippaukseenPerunacurry inkiväärin ja chilin keraKanakorma & neilikkariisi
KaalikeittoJauhelihakeittoNopeat ja helpotPääruoatKeitot

Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas ovat lukuisia somen hittireseptejä luonut parivaljakko, joka tuo iloa seuraajiensa päivittäiseen (ruoka)elämään @imanjaleenasafkaa-tilinsä välityksellä. Kaalikeitto 2.0 -ohje löytyy myös kaksikon kirjasta Arkisafkaa (WSOY 2023). Keitto tarjoillaan rapean chiliöljyn kanssa, jonka valmistamista itse kannattaa kokeilla! Se on tämän sopan salainen ainesosa.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikeitto
  • 22.01.202413:02
    Jauhelihakeitto

    Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohje

  • 12.11.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kaali-jauhelihakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Ruskistettu kaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaalikeitto les Landesista

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Peruna-lehtikaalikeittoa ja valkosipulimakkaroita