Vapise avokadopasta – tästäkö uusi hittiruoka?

sitruunapasta

Huikean suosion saavuttaneen avokadopastareseptin ex-miehensä kanssa kehittänyt Hanna Gullichsen paljastaa viimeisimmän pastareseptinsä.

Avokadopastareseptillään suomalaiset hurmanneet Gullichsenit saivat muutama vuosi sitten avokadot loppumaan suomalaiskauppojen hyllyiltä. Sittemmin ruokakirjailija ja Hanna G -blogin äiti,  Hanna Gullichsen on itse vaihtanut avokadot sitruunoihin ja vinkkaakin suomalaisia kokeilemaan pastan valmistamista toisesta suomalaisille hieman vieraammasta pääraaka-aineesta, sitruunasta.

Sitruunapastan etuna Gullichsen pitää sitä, että raaka-aineet ruokaa varten löytyvät keittiön perustarpeista.

– Sitruunapasta on ollut ruokalistalla jo pitkään, koska se on paras hätävara jota varten ei tarvitse käydä kaupassa. Valkoviiniä löytyy aina tilkka, samoin pala parmesaania tai muuta juustoa. Sitruunakulho on aina täynnä ja kermaa ja voita on niitäkin aina kaapissa, Gullichsen toteaa Makuja.fi:lle.

Bloggari painottaa sitä, että hyvistä ja tuoreista raaka-aineista on helppo loihtia erityisen maukasta ruokaa.

– Parhaat ainekset, ei voi mennä siis vikaan. Lempeän täyteläinen ja silti raikas pasta sopii hyvin keskelle talvea, hän toteaa.

Hannan sitruunapasta

2–3 hengelle

250 g tuorepastaa (esim. Fettucine-tuorepastaa)
yhden sitruunan raastettu kuori
3 rkl sitruunamehua
25 g voita
1 dl kuivaa valkoviiniä
muutama oksa timjamia
1,25 dl kuohukermaa
50 g raastettua parmesaania
hyppysellinen suolaa
mustapippuria.

Täytä kattila vedellä ja laita se hellalle. Raasta parmesaani, mittaa valmiksi voi, valkoviini ja kerma. Huuhdo sitruuna huolellisesti ja raasta siitä kuori. Älä raasta sitruunan valkoista osaa.

Sulata voi paistinpannulla. Lisää raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu ja kiehauta seosta noin minuutti.

Lisää kerma, sekoita seos tasaiseksi ja lisää joukkoon nippu timjaminoksia. Kiehauta ja anna pöhistä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia, kunnes kastikkeesta tulee sakeaa.

Keitä tuorepasta lisäämällä se kiehuvaan, suolattuun veteen. Anna kiehua pari minuuttia.

Ongi timjaminoksat pois pannulta. Mausta kastike suolalla ja reilulla mustapippurilla, lisää myös puolet raastetusta parmesaanista.

Valuta pasta ja nostele se pannulle kastikkeen joukkoon. Pyörittele kastike pastaan.

Annostele lautasille, lisää annosten päälle loput parmesaanista ja halutessasi tuoreita, silputtuja yrttejä(esim. ruohosipulia tai lehtipersiljaa).

Reseptistä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Heli Mettänen, heli.mettanen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!