Valmista unohdettua ysäriherkkua: "Maku muistoineen nousee uusiin sfääreihin"

katkarapukasari_lähi
Katkarapukasari on oikea retroherkku. Jani Kinnunen / Sivumaku

Katkarapukasari on retroherkku, jota valmistettiin suomalaiskodeissa vuosikymmeniä sitten ahkeraan.

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee hyödyntämään katkaravut katkarapukasariin – ja verestämään samalla ruokamuistoja! Kinnunen myöntää, että monetkaan 1970–1990 lukujen ruokasuosikeista eivät ole enää hänen suosikkejaan.

– Useimmat 70–90-lukujen ruoista ovat mielestäni tylsiä ja liian monta kertaa nähtyjä. Niiden joukossa on silti ruokalajeja, joihin ehti kyllästyä aikanaan, mutta kun edellisestä nauttimisesta on kulunut yli vuosikymmen, maku muistoineen nousee uusiin sfääreihin, Kinnunen kirjoittaa.

– Testasin katkarapukasaria ilman mitään twistejä. Sellaisena mukavan chilisenä tomaattiversiona. Yritin kovasti googlailla sille alkuperää, mutta en löytänyt. No, tein oman version, jonka halusin olevan mahdollisimman pelkistetty ja jota voi tuunata reseptin pohjalta moneen suuntaan, Kinnunen kertoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja