Valmista unohdettua ysäriherkkua: "Maku muistoineen nousee uusiin sfääreihin"

katkarapukasari_lähi
Katkarapukasari on oikea retroherkku. Jani Kinnunen / Sivumaku

Katkarapukasari on retroherkku, jota valmistettiin suomalaiskodeissa vuosikymmeniä sitten ahkeraan.

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee hyödyntämään katkaravut katkarapukasariin – ja verestämään samalla ruokamuistoja! Kinnunen myöntää, että monetkaan 1970–1990 lukujen ruokasuosikeista eivät ole enää hänen suosikkejaan.

– Useimmat 70–90-lukujen ruoista ovat mielestäni tylsiä ja liian monta kertaa nähtyjä. Niiden joukossa on silti ruokalajeja, joihin ehti kyllästyä aikanaan, mutta kun edellisestä nauttimisesta on kulunut yli vuosikymmen, maku muistoineen nousee uusiin sfääreihin, Kinnunen kirjoittaa.

– Testasin katkarapukasaria ilman mitään twistejä. Sellaisena mukavan chilisenä tomaattiversiona. Yritin kovasti googlailla sille alkuperää, mutta en löytänyt. No, tein oman version, jonka halusin olevan mahdollisimman pelkistetty ja jota voi tuunata reseptin pohjalta moneen suuntaan, Kinnunen kertoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!