Valmista herkullinen pataruoka – vielä parempaa seuraavana päivänä lämmitettynä

gulassi
Gulassi on herkku, joka sopii täydellisesti kylmän illan lämmikkeeksi.

Arki-iltojen pelastus on herkullinen pataruoka, joka maistuu jopa paremmalta seuraavana päivänä lämmitettynä. Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee kokeilemaan perinteisen unkarilaisen gulassin reseptiä.

– Mietin, mistä lähtisin etsimään mahdollisimman uniikkia reseptiä. Morsian tajusi ehdottaa kurkkaamaan unkarilaistaustaisen Anikó LehtisenPunavuori Gourmet -blogia ja sieltähän aito Gulyász-ohje löytyi, Kinnunen kirjoittaa.

Vaikka gulassi kypsyy pitkään uunissa, ei sen valmistelu vie aikaa varttia pidempään. Tästä syystä bloggaaja vinkkaakin, että gulassi on erityisen sopivaa lohturuokaa myös arkeen – eikä vähiten siitä syystä, että se maistuu myös kylmänä.

–  Aktiivista kokkausaikaa kuluu vartti. Pata vaatii toki hauduttelua pari kolme tuntia, mutta jos sen laittaa heti tulille töistä päästyään, ehtii siitä helposti nauttia vielä samana iltanakin. Ja toisaalta, tällaiset lihapadat tuppaavat olemaan parhaimmillaan seuraavana päivänä uudelleen lämmitettyinä, Kinnunen kertoo.

Katso herkullinen gulassiohje täältä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja