Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valmista herkullinen pataruoka – vielä parempaa seuraavana päivänä lämmitettynä

Gulassi on herkku, joka sopii täydellisesti kylmän illan lämmikkeeksi.
Gulassi on herkku, joka sopii täydellisesti kylmän illan lämmikkeeksi.
Julkaistu 28.11.2016 20:02
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Arki-iltojen pelastus on herkullinen pataruoka, joka maistuu jopa paremmalta seuraavana päivänä lämmitettynä. Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee kokeilemaan perinteisen unkarilaisen gulassin reseptiä.

– Mietin, mistä lähtisin etsimään mahdollisimman uniikkia reseptiä. Morsian tajusi ehdottaa kurkkaamaan unkarilaistaustaisen Anikó Lehtisen Punavuori Gourmet -blogia ja sieltähän aito Gulyász-ohje löytyi, Kinnunen kirjoittaa.

Vaikka gulassi kypsyy pitkään uunissa, ei sen valmistelu vie aikaa varttia pidempään. Tästä syystä bloggaaja vinkkaakin, että gulassi on erityisen sopivaa lohturuokaa myös arkeen – eikä vähiten siitä syystä, että se maistuu myös kylmänä.

–  Aktiivista kokkausaikaa kuluu vartti. Pata vaatii toki hauduttelua pari kolme tuntia, mutta jos sen laittaa heti tulille töistä päästyään, ehtii siitä helposti nauttia vielä samana iltanakin. Ja toisaalta, tällaiset lihapadat tuppaavat olemaan parhaimmillaan seuraavana päivänä uudelleen lämmitettyinä, Kinnunen kertoo.

Katso herkullinen gulassiohje täältä.

Tykkää Jani Kinnusen Sivumaku-blogista Facebookissa!

Lisää aiheesta:

"Upea makukokemus" – ruokabloggaaja vinkkaa helpon reseptin, jossa voit käyttää valmistahnaa ja makkaraaRuokabloggarin superhyvä burgeri vie syöjänsä makumatkalle – tätä helpommalla korealaisen ruoan kanssa on vaikea päästä!Helppo ja herkullinen kanaresepti – tämän valmistamisessa jokainen onnistuu"Supermaukas ruoka" – voikanan reseptiä on pakko kokeilla!Järjettömän hyvä lasagne, joka yllättää – varo hurmaavaa vaikutusta!Uusi versio peltilihapiirakasta yllättää: Ei jauhelihaa, mutta parempaa?
SivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”