Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Erinomainen ruoka vaikka itsenäisyyspäiväksi: "Helppoa luksusta, eikä niin kallistakaan"

Julkaistu 03.12.2017 21:02

MTV LIFESTYLE

Oletko sinä koskaan valmistanut ruokaa hummerista? Sivumaku-blogin Jani Kinnunen kokeili hummerinvalmistamista ensimmäistä kertaa ja yllättyi positiivisesti.

– Hummeri Thermidor on ikityylikäs herkku, jolla kannattaa hurmata vaikkapa pikkujouluissa tai Suomen satavuotisjuhlissa. Hummerin käsittelyä on turha pelätä, tämä oli jo tällä ensimmäiselläkin kerralla varsin helppo ruoka tehdä. Hintakaan ei ole aina kova, jos käytät pakastehummeria, Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen kirjoittaa.

Koska Suomesta ei pahemmin tuoretta hummeria löydy, on pakasteversio oiva valinta raaka-aineeksi. Makueroa pakaste- ja tuoretuotteen välillä on Kinnusen mukaan yhtä paljon kuin katkaravuissa. 

– Tuore katkis on yllättävän makea ja pehmeä - yllättävän erilainen kuin pakastettu ”serkkunsa”. Hyvä puoli on taas, että myös kylmäkäsittelyn käynyt katkarapu on hyvää. Samoin kuin hummeri. Se ei ole yhtä mehevä eikä lihaa pysty repimään yhtä himokkaasti kuin tuorekamassa, mutta maku… se on silti erinomainen.

Mutta mikä ihmeen Hummeri Thermidor? Lue lisää herkusta ja katso resepti Sivumaku-blogista. 

Lisää aiheesta:

Edullisesta kotimaisesta kalasta voi valmistaa yllättävän ruoan: "Vieraat ihan äimänä"Paras lohi valmistuukin täysin odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos""Upea makukokemus" – ruokabloggaaja vinkkaa helpon reseptin, jossa voit käyttää valmistahnaa ja makkaraaRuokabloggarin superhyvä burgeri vie syöjänsä makumatkalle – tätä helpommalla korealaisen ruoan kanssa on vaikea päästä!Internetin suosituin kanaresepti: "Helppo, supernopea ja mielettömän maukas""Edullista safkaa ja helppoja valmistaa" – harva suomalainen tekee tätä ruokaa itse
ItsenäisyyspäiväSivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Itsenäisyyspäivä
  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • 09.12.202417:30
    Poliisi

    Poliisi kertoo, miksi se käytti voimakeinoja itsenäisyyspäivänä: "Poikkeuksellista – meitä lyötiin, potkittiin ja revittiin varusteista"

  • 08.12.202420:45
    Tommi Korpela

    Tommi Korpela tasavallan presidentiltä saamastaan tunnustuksesta: "Lämmittää"

  • 08.12.202419:27
    Heikki Kovalainen

    Heikki Kovalaisen Catherine-vaimo koki ikävän takaiskun itsenäisyyspäivänä

  • 08.12.202417:28
    Petteri Orpo

    Orpo: "Ääriliikkeet eivät kuulu Suomen itsenäisyyspäivän juhlintaan"