Rapeat krepit ovat aitoa retroruokaa: ”En tiennyt, että kasarin voi oikeasti maistaa.”
Herkullinen retkoruoka pistää hihittelemään kasarifiiliksiä, Sivumaku-bloggari toteaa.
Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen kertoo Maija Silvennoisen uutuuskirjan Maijan Ruokavuodet vieneen miehen aikamatkalle unohdettujen klassikoiden äärelle. Kinnunen halusi tällä kertaa kokeilla jotain todella retroa, ja tähän kaipuuseen 80-luvun trendiruoka vastasi täydellisesti.
– Tämä kreppiannos on juuri sellainen, jota olisi vielä muutama vuosi sitten kauhistellut vanhanaikaisuudesta, mutta nyt sen super-retro olemus valloitti, Kinnunen kertoo Crêpes Prins Bertil-annoksesta.
Tässä ruotsalaista alkuperää olevassa reseptissä klassisella kastikkeella kuorrutetut ohukaiset kätkevät sisäänsä katkarapuja ja emmentaljuustoraastetta.
– Huh, millainen aikamatka tämä ruoka olikaan. En tiennyt, että kasarin voi oikeasti maistaa. Melkein teki mieli hakea Spencer-jakku ullakolta. Melkein. Sitä hihitteli pitkin ruokailua, kun ajatteli, miten ruokamaailma on kehittynyt elämäni aikana.
Resepti katkaraputäytteisiin ja hollandeiskastikkeella kuorrutettuihin kreppeihin löydät Sivumaku-blogista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa