Herkullinen retkoruoka pistää hihittelemään kasarifiiliksiä, Sivumaku-bloggari toteaa.
Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen kertoo Maija Silvennoisen uutuuskirjan Maijan Ruokavuodet vieneen miehen aikamatkalle unohdettujen klassikoiden äärelle. Kinnunen halusi tällä kertaa kokeilla jotain todella retroa, ja tähän kaipuuseen 80-luvun trendiruoka vastasi täydellisesti.
– Tämä kreppiannos on juuri sellainen, jota olisi vielä muutama vuosi sitten kauhistellut vanhanaikaisuudesta, mutta nyt sen super-retro olemus valloitti, Kinnunen kertoo Crêpes Prins Bertil-annoksesta.
Tässä ruotsalaista alkuperää olevassa reseptissä klassisella kastikkeella kuorrutetut ohukaiset kätkevät sisäänsä katkarapuja ja emmentaljuustoraastetta.
– Huh, millainen aikamatka tämä ruoka olikaan. En tiennyt, että kasarin voi oikeasti maistaa. Melkein teki mieli hakea Spencer-jakku ullakolta. Melkein. Sitä hihitteli pitkin ruokailua, kun ajatteli, miten ruokamaailma on kehittynyt elämäni aikana.
Resepti katkaraputäytteisiin ja hollandeiskastikkeella kuorrutettuihin kreppeihin löydät Sivumaku-blogista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.