Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapeat krepit ovat aitoa retroruokaa: ”En tiennyt, että kasarin voi oikeasti maistaa.”

Hollandaise-kastike kruunaa katkaravuilla täytetyt ohukaiset.
Hollandaise-kastike kruunaa katkaravuilla täytetyt ohukaiset. Jani Kinnunen/Sivumaku
Julkaistu 24.04.2018 17:03

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Herkullinen retkoruoka pistää hihittelemään kasarifiiliksiä, Sivumaku-bloggari toteaa.

Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen kertoo Maija Silvennoisen uutuuskirjan Maijan Ruokavuodet vieneen miehen aikamatkalle unohdettujen klassikoiden äärelle. Kinnunen halusi tällä kertaa kokeilla jotain todella retroa, ja tähän kaipuuseen 80-luvun trendiruoka vastasi täydellisesti.

– Tämä kreppiannos on juuri sellainen, jota olisi vielä muutama vuosi sitten kauhistellut vanhanaikaisuudesta, mutta nyt sen super-retro olemus valloitti, Kinnunen kertoo Crêpes Prins Bertil-annoksesta.

Tässä ruotsalaista alkuperää olevassa reseptissä klassisella kastikkeella kuorrutetut ohukaiset kätkevät sisäänsä katkarapuja ja emmentaljuustoraastetta. 

– Huh, millainen aikamatka tämä ruoka olikaan. En tiennyt, että kasarin voi oikeasti maistaa. Melkein teki mieli hakea Spencer-jakku ullakolta. Melkein. Sitä hihitteli pitkin ruokailua, kun ajatteli, miten ruokamaailma on kehittynyt elämäni aikana.

Resepti katkaraputäytteisiin ja hollandeiskastikkeella kuorrutettuihin kreppeihin löydät Sivumaku-blogista.

Lisää aiheesta:

Ruokabloggarin helppo resepti toteuttaa kaikki toiveet – tätä superherkkua on pakko kokeilla: "Maistuu tilanteessa kuin tilanteessa"Nopea nuudeliwokki hurmaa maullaan – ruokabloggari lupaa: Parempaa kuin kiinalaisissa ravintoloissa! Rapea kanaleike on lohturuokaa parhaimmillaan – "syvän pehmeitä makuja terveysaspekteja karttaen"Bloggaaja maistoi heinäsirkkoja ja jauhomatoja: Miltä hyönteiset oikeasti maistuvat?Järjettömän hyvä lasagne, joka yllättää – varo hurmaavaa vaikutusta!Täydellinen käyttötapa pakastekatkaravuille – oletko kokeillut tätä?
RuoanlaittoSivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"