Rapeat krepit ovat aitoa retroruokaa: ”En tiennyt, että kasarin voi oikeasti maistaa.”

krepit_sivumaku
Hollandaise-kastike kruunaa katkaravuilla täytetyt ohukaiset. Jani Kinnunen/Sivumaku

Herkullinen retkoruoka pistää hihittelemään kasarifiiliksiä, Sivumaku-bloggari toteaa.

Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen kertoo Maija Silvennoisen uutuuskirjan Maijan Ruokavuodet vieneen miehen aikamatkalle unohdettujen klassikoiden äärelle. Kinnunen halusi tällä kertaa kokeilla jotain todella retroa, ja tähän kaipuuseen 80-luvun trendiruoka vastasi täydellisesti.

– Tämä kreppiannos on juuri sellainen, jota olisi vielä muutama vuosi sitten kauhistellut vanhanaikaisuudesta, mutta nyt sen super-retro olemus valloitti, Kinnunen kertoo Crêpes Prins Bertil-annoksesta.

Tässä ruotsalaista alkuperää olevassa reseptissä klassisella kastikkeella kuorrutetut ohukaiset kätkevät sisäänsä katkarapuja ja emmentaljuustoraastetta. 

– Huh, millainen aikamatka tämä ruoka olikaan. En tiennyt, että kasarin voi oikeasti maistaa. Melkein teki mieli hakea Spencer-jakku ullakolta. Melkein. Sitä hihitteli pitkin ruokailua, kun ajatteli, miten ruokamaailma on kehittynyt elämäni aikana.

Resepti katkaraputäytteisiin ja hollandeiskastikkeella kuorrutettuihin kreppeihin löydät Sivumaku-blogista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat