Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo
15:57Helena Puolakka – monessa liemessä keitetty huippukokki
Julkaistu 03.08.2019 09:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Huippukokki ja keittiömestari Helena Puolakka vieraili Huomenta Suomessa ja kertoi, millaiset tuulet alkavat nyt puhaltaa hänen luotsaamassaan ravintola Savoyssa.

Kun Lontoossa työskennellyttä, menestynyttä suomalaista keittiömestaria Helena Puolakkaa pyydettiin astumaan legendaarisen helsinkiläisravintola Savoyn keittiöpäällikön saappaisiin, vastaus oli naiselle samalla sekunnilla selvä. Puolakka tiesi, että Savoy merkitsee monelle tavalliselle suomalaiselle Suomen hienointa ravintolaa.

Lue myös: "Kundit sai turpaan chefiltä" – Huippukokki Helena Puolakka paljastaa, millaista meininki ravintolan kulisseissa voi olla

Helena Puolakka on toiminut keittiömestarina muun muassa Pierre Koffmanin La Tante Claire-ravintolassa Lontoossa ja apulaiskeittiömestarina Pierre Gagnairen Hotel Balzacissa Pariisissa. Molemmilla paikoilla on kolme Michelin-tähteä. Puolakka on saanut oppinsa Lontoossa muun muassa keittiömestari Gordon Ramsaylta. 

– Tunsin itseni ylpeäksi, kun minut pyydettiin johtamaan Savoyta. Se sai minut sanomaan välittömästi siinä puhelussa kyllä. En edes perheelleni kertonut, Puolakka hymyilee.

Uusi keittiöpäällikkö kajosi helsinkiläisravintola Savoyn legendaarisimpaan annokseen, mutta yhdestä asiasta hän vaikenee: "Eihän siitä kukaan kokki oikein halua puhua"

Samalla Puolakalle heräsi kuitenkin ajatus siitä, että pitkän historian omaavaa klassikkoravintolaa on pakko hieman tuulettaa. Maailmalla on useampi Savoy-ravintola, eikä Suomen Savoy jää tasoltaan ollenkaan joukon hännille. Nyt on Puolakan mukaan kuitenkin oikea aika saada Suomen Savoy kunnolla maailmankartalle.

– Savoyn historia on mielettömän upea. Mutta tarkoitus on tehdä ravintolasta hieman uudistunut. Haluamme tehdä ravintolassa remonttia. Remontoidaan ja konservoidaan kunnianhimolla yhteistyössä Aalto-säätiön, Ahlströmin perheen sekä Helsingin Kaupunginmuseon kanssa. Se on vähän isompi projekti kuin aluksi ajateltiin.

Vorschmackin uusi tuleminen

vorschmackVorschmack-anno Savoyssa vuonna 2017.MTV

Entäpä sitten ne Savoyn klassikkoannokset, joista ravintola todella tunnetaan. Miten käy esimerkiksi klassiselle vorschmackille?

– Tämä on kysymys jonka kuulen joka päivä. On asiakkaita, jotka tulevat Savoyihin vain näiden annoksien takia. En missään nimessä muuta niitä. Ehkä hieman parannan. Tai parantaminen on ehkä vääri sanottu, mutta muutan tarjoilutyyliä tai teen oman version, Puolakka kertoo salaperäisesti.

Savoyn listalle onkin syksyllä tulossa modernisoitu annos ikonisesta vorschmackista.

– Olemme sitä koko kesän hioneet. Tulossa on vorschmack-pelmenit borssiliemessä.

Savoyn tulevaisuus on nyt toden totta ammattimaisissa käsissä. Kysymys kuuluukin, riittääkö taso jopa Michelin-tähtiin ja aikooko Puolakka niihin ylipäätään tähdätä? 

– Totta kai ne kimmeltävät silmissä. Niin. Ei siitä kukaan kokki oikein halua puhua. Ne tähdet on mitän ne on. Tähdet on tähdenlentoja, Puolakka sanoo.

Keittiömestarin mukaan Michelin-tähdet ovat kuitenkin kaiken kaikkiaan positiivinen juttu ja nostavat ravintolan kuin ravintolan välittömästi uudelle tasolle. 

Lue myös: Kari Aihinen jättää legendaarisen Savoyn – ravintolan johtoon todellinen yllätysnimi: "Voin luvata, että muutoksia tulee"

Lisää aiheesta:

Hans Välimäeltä yllättävä peliliike: "Nyt tuntui, että oli oikea aika"Tomi Björck avaa uuden ravintolan legendaariselle paikalle Helsingissä: "Tämä mahdollisuus oli napattava"Yksi asia Suomessa löi Savoyn huippukokin ällikällä – karut seuraukset myös ravintolan asiakkaille: "Näkyy hinnoissa""Kundit sai turpaan chefiltä" – Huippukokki Helena Puolakka paljastaa, millaista meininki ravintolan kulisseissa voi ollaTässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoonVälimäki ja Vottonen valmiina haasteeseen: "Suomen paras ravintola" – tämän verran maksaa 20 ruokalajin menu Palacessa
RuokaRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 30.10.17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!