Vaivaako syysmasennus? Nämä ruoat kohentavat mielialaa!

kasvikset2
Shutterstock

Vetääkö pimeä syyssää mielen matalaksi? Kiinnitä huomiota ruokavalioosi. Kasvikset ja hedelmät saattavat olla avuksi. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan kasvisten ja hedelmien riittävä saanti parantaa mielialaa, onnellisuutta, optimismia ja itsetuntoa.

Tutkijat analysoivat yli 14 000 aikuisen tietoja ja saivat selville, että viiden tai useamman kasvis- tai hedelmäannoksen syöminen päivässä paransi henkistä hyvinvointia.

Tutkimusta johtanut Saverio Stranges uskoo, että selitys saattaa löytyä antioksidanteista. Strangesin mukaan tuoreet tutkimustulokset tukevat aiempia löydöksiä, joiden mukaan yhdeksällä eri antioksidantilla on yhteys optimismiin.

Henkisellä hyvinvoinnilla taas on yhteys myös fyysiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Sisällytä ruokavalioosi vähintään viisi kasvis- tai hedelmäannosta päivässä. Yksi annos tarkoittaa esimerkiksi yhtä omenaa, puolikasta greippiä, kupillista lehtikaalia tai puolta kupillista marjoja. Suositusten mukaan kasviksia tulisi syödä vähintään puoli kiloa päivässä. 

Lähde: Foxnews

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja