Vaivaako syysmasennus? Nämä ruoat kohentavat mielialaa!

kasvikset2
Shutterstock

Vetääkö pimeä syyssää mielen matalaksi? Kiinnitä huomiota ruokavalioosi. Kasvikset ja hedelmät saattavat olla avuksi. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan kasvisten ja hedelmien riittävä saanti parantaa mielialaa, onnellisuutta, optimismia ja itsetuntoa.

Tutkijat analysoivat yli 14 000 aikuisen tietoja ja saivat selville, että viiden tai useamman kasvis- tai hedelmäannoksen syöminen päivässä paransi henkistä hyvinvointia.

Tutkimusta johtanut Saverio Stranges uskoo, että selitys saattaa löytyä antioksidanteista. Strangesin mukaan tuoreet tutkimustulokset tukevat aiempia löydöksiä, joiden mukaan yhdeksällä eri antioksidantilla on yhteys optimismiin.

Henkisellä hyvinvoinnilla taas on yhteys myös fyysiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Sisällytä ruokavalioosi vähintään viisi kasvis- tai hedelmäannosta päivässä. Yksi annos tarkoittaa esimerkiksi yhtä omenaa, puolikasta greippiä, kupillista lehtikaalia tai puolta kupillista marjoja. Suositusten mukaan kasviksia tulisi syödä vähintään puoli kiloa päivässä. 

Lähde: Foxnews

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja