Asiantuntijat väittävät: Lisää tätä rasvapommia lautasellesi – ja laihdut kuin huomaamatta!

avokado kana guacamole
Avokadosta paljastui tuoreessa tutkimuksessa lisää terveyshyötyjä. Shutterstock

Tuoreen tutkimuksen mukaan avokadopitoinen ruokavalio voi auttaa pitämään annoskoot kurissa ja vatsan kylläisenä pidempään. 

Yhdysvaltalaisen Illinoisin teknillisen instituutin tekemän tutkimuksen mukaan avokadon lisäämisestä ruokavalioon voi olla merkittävää hyötyä painonpudotuksen kannalta. Tähän tulokseen tultiin Nutrients-julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa, jossa analysoitiin rasvapitoisten aterioiden vaikutusta ylipainoisten henkilöiden terveyteen. 

Rasva pitää vatsan kylläisenä pidempään

Tutkimukseen osallistujat jaettiin kahteen ryhmään aterioiden ravintosisällön perusteella.

Toinen ryhmä nautti 680 kilokalorin aterioita, jotka sisälsivät 14 prosenttia rasvaa ja 76 prosenttia hiilihydraatteja. Toinen ryhmä nautti puolestaan aterioita, jotka sisälsivät yhtä paljon energiaa, mutta noin 40 prosenttia rasvaa ja 51 prosenttia hiilihydraatteja. Runsaasti rasvaa sisältävät ateriat pitivät sisällään puolikkaan tai kokonaisen avokadon.

Runsaasti rasvaa sisältäviä aterioita nauttineet henkilöt raportoivat olonsa kylläisemmäksi, ja samaa kieltä puhuivat myös testitulokset. Verikokeissa rasvapitoisen ruokavalion todettiin lisäävän kylläisyyteen vaikuttavien aminohappojen määrää veressä.

Vaikka tutkimus ei keskittynytkään varsinaisesti painonpudotukseen, se osoitti, kuinka rasvapitoinen ruokavalio voi auttaa pysymään paremmin kylläisenä – ja näin ollen vauhdittaa painonpudotusta.

– Jos todella keskityt kuuntelemaan kehoasi ja syöt vain nälkääsi, käy järkeen, että rasvapitoinen ruoka voi estää sinua ylensyömästä, ravitsemusterapeutti Kristin Kirkpatrick.  

Vaikka kaikki rasva auttaa sinua pysymään kylläisenä, asiantuntija muistuttaa, että kovaa rasvaa sisältävillä tuotteilla on negatiivisia vaikutuksia veren kolesterolille. Juuri tämän vuoksi avokado onkin erinomainen vaihtoehto aterialle kuin aterialle. Sen lisäksi, että avokado sisältää runsaasti terveellisiä rasvoja ja ravintoaineita, se on todella herkullista syötävää.

Lähteet: Popsugar, Nutrients

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja