Keittiömestari Hans Välimäen uusi ravintola avasi ovensa Helsingin Esplanadilla.
Keittiömestari-ravintoloitsija Hans Välimäki on avannut uuden aasialais-tamperelaisen ravintolan Helsingin Esplanadille. Välimäen ravintola Säm yhdistelee korealaista, japanilaista, thaimaalaista ja tamperelaista keittiötä. Välimäen mukaan kyseessä on moderni aasialaistyylinen baari ja ravintola
– Säm ei varmaan monen mielestä tuo Helsingin ravintolakenttään mitään valtavan uutta tai järisyttävää. Mutta siinä Sämin haaste piileekin. Olen nimittäin törmännyt usein autenttisuuteen liittyviin kysymyksiin etenkin etnisten keittiöiden kohdalla. Ja joskus se on johtanut melkeinpä suoranaiseen fundamentalismiin siinä mikä on oikein tai väärin.
Välimäen ja Restamax Oyj:n kuuluvan Gastromaxin omistama Säm on enemmän baari kuin ravintola. Juoma- ja drinkkilista on laaja. Asiakaspaikkoja sisällä ja ulkona terassilla on yhtä paljon, 60 kummassakin. Baarihintaista, nopeaa ja helposti seurueen kesken jaettavaa ruokaa saa pitkälle iltaan, lähes niin kauan kuin ravintola on auki.
– Olen havaitsevinani muutosta siihen suuntaan, että ihmiset haluavat syödä yhä myöhemmin. Ensin työt, sitten aktiviteetit, sitten illanvietto, Välimäki sanoo.
Välimäki kertoo tehneensä itse pitkään ranskalaista keittiötä, josta mies onkin tullut tunnetuksi. Senkin takia Sämissä on keittiömestarin mukaan kaikki enemmän tai vähemmän joko iloisesti sekaisin tai ainakin rinnakkain.
"Jokainen annos on tehty niin kuin minä haluan sen syödä"
Säm avasi ovensa osoitteessa Eteläesplanadi 22 maanantaina, heinäkuun viimeisenä päivänä. Ravintolan ruookalistalta löytyy sushia, salaattia, ramenia, bunia, phota ja erityisen paljon kasvisruokia.
