Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydelliset kaalikääryleet – keittiöpäällikkö Sampo paljastaa helsinkiläisravintolan suosikkiannoksen reseptin

Alexanderplatsin kaaalikääryleannos.
Alexanderplatsin kaaalikääryleannos. MTV
Julkaistu 20.11.2019 11:06

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Helsinkiläisravintola Alexanderplatsin kaalikääryleitä kehutaan kaupungin parhaiksi. Mikä on niiden salaisuus? Ravintoloitsija Sampo Kantele paljastaa himoittujen kääryleiden reseptin. 

Helsingin Eteläesplanadille avautui syyskuussa uusi ravintola brasserie-pub Alexanderplats. Ravintola Alexanderplats on pitkän linjan ravintoloitsijan Alexander Gullichsenin ja ravintolakoulu Perhon lehtorin, keittiömestari Sampo Kanteleen yhteinen näkemys klassisesta brasseriesta, eli helposti lähestyttävästä ja laadukkaasta hyvän palvelun ravintolasta.

Keittiömestari Sampo Kanteleen mukaan ravintolan ruokalistalta löytyy eurooppalaisia klassikkoannoksia, jotka tehdään niin kuin ne on alun perin mietitty koettavaksi. Näin kunnioitetaan perinteistä kokkaustaitoa ja funkis-tyylistä Bensowin taloa, johon ravintola rakennettiin. Turhia kikkailuja ja krumeluureja ei keittiöpäällikön mukaan ruoassa tarvita. 

– Käsin leikattu tartar, osterit, kokonainen kananpoika, entrecôte perinteisine tykötarpeineen, kauden kasvikset ja kala ovat esimerkkejä hyvien brasserieiden listoilta kautta maailman. Suomesta listaan voi lisätä kaalikääryleet ja silakat. Voissa ja maussa ei tulla säästelemään, mutta toki seuraamme aikaamme ja huomioimme myös erikoisruokavalioita, Sampo Kantele kertoi syyskuussa ravintolastaan.

Mehevä täyte ja aatelointi rosmariinikermalla

Alexanderplats on nyt ollut avoinna parisen kuukautta ja asiakkaita on riittänyt. Yhdeksi paikan ehdottomaksi suosikkiannokseksi on muodostunut perinteiset kaalikääryleet. Niiden salaisuus piilee karitsanjauhelihasta valmistetussa mehevän napakkaassa täytteessä sekä valmistustavassa, joka viimeistelee makuelämyksen.

– Kaalikääryleiden päälle laitetaan voisulaa ja siirappia, jolloin pinta karamellisoituu paistaessa, keittiöpäällikkö Sampo Kantele kertoo.

Paiston loppuvaiheessa kaalikääryleiden joukkoon lisätään myös rosmariinikermaa, joka tuo ruokaan aromaattisen maun ja lisää täyteläisyyttä entisestään.

Voit kokeilla Alexanderplatsin himoittujen kaalikääryleiden valmistamista myös kotona:

Testaa resepti: Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti

Lisää aiheesta:

Menneiden vuosikymmenten hittiruoka teki paluunKari Aihinen perusti Vantaalle haamuravintolan, jossa ei yhtään asiakaspaikkaa – tästä on kyseJulian kermaista kanakastiketta ylistetään – MTV testasi helpon hittiohjeen: "Voisin nuolla lautasen"Kari Aihisen tärkein neuvo coleslawn tekemiseen – testaa Kapen raikas versio: Helppoa ja todella hyvää!MTV:n ruokatoimittaja testasi ylistetyn, kermaisen kanaruoan: Tämä ohje kannattaa ottaa talteen!Ravintola-arvostelu: Stefan's Steakhouse, Tampere - parsamenu
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:24
    Sienet

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • Eilen14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja

  • Eilen08:18
    Leipä

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • ma17:22
    Ruokakauppa

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • ma14:04
    Huomenta Suomi

    Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkun