Täydelliset kaalikääryleet – keittiöpäällikkö Sampo paljastaa helsinkiläisravintolan suosikkiannoksen reseptin

Kaalikääryleet Alexanderplats
Alexanderplatsin kaaalikääryleannos. MTV

Helsinkiläisravintola Alexanderplatsin kaalikääryleitä kehutaan kaupungin parhaiksi. Mikä on niiden salaisuus? Ravintoloitsija Sampo Kantele paljastaa himoittujen kääryleiden reseptin. 

Helsingin Eteläesplanadille avautui syyskuussa uusi ravintola brasserie-pub Alexanderplats. Ravintola Alexanderplats on pitkän linjan ravintoloitsijan Alexander Gullichsenin ja ravintolakoulu Perhon lehtorin, keittiömestari Sampo Kanteleen yhteinen näkemys klassisesta brasseriesta, eli helposti lähestyttävästä ja laadukkaasta hyvän palvelun ravintolasta.

Keittiömestari Sampo Kanteleen mukaan ravintolan ruokalistalta löytyy eurooppalaisia klassikkoannoksia, jotka tehdään niin kuin ne on alun perin mietitty koettavaksi. Näin kunnioitetaan perinteistä kokkaustaitoa ja funkis-tyylistä Bensowin taloa, johon ravintola rakennettiin. Turhia kikkailuja ja krumeluureja ei keittiöpäällikön mukaan ruoassa tarvita. 

– Käsin leikattu tartar, osterit, kokonainen kananpoika, entrecôte perinteisine tykötarpeineen, kauden kasvikset ja kala ovat esimerkkejä hyvien brasserieiden listoilta kautta maailman. Suomesta listaan voi lisätä kaalikääryleet ja silakat. Voissa ja maussa ei tulla säästelemään, mutta toki seuraamme aikaamme ja huomioimme myös erikoisruokavalioita, Sampo Kantele kertoi syyskuussa ravintolastaan.

Mehevä täyte ja aatelointi rosmariinikermalla

Alexanderplats on nyt ollut avoinna parisen kuukautta ja asiakkaita on riittänyt. Yhdeksi paikan ehdottomaksi suosikkiannokseksi on muodostunut perinteiset kaalikääryleet. Niiden salaisuus piilee karitsanjauhelihasta valmistetussa mehevän napakkaassa täytteessä sekä valmistustavassa, joka viimeistelee makuelämyksen.

– Kaalikääryleiden päälle laitetaan voisulaa ja siirappia, jolloin pinta karamellisoituu paistaessa, keittiöpäällikkö Sampo Kantele kertoo.

Paiston loppuvaiheessa kaalikääryleiden joukkoon lisätään myös rosmariinikermaa, joka tuo ruokaan aromaattisen maun ja lisää täyteläisyyttä entisestään.

Voit kokeilla Alexanderplatsin himoittujen kaalikääryleiden valmistamista myös kotona:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja