Uutuustuotteet nousivat suomalaisten suosikeiksi: Nämä jäätelöt viedään käsistä

jaatelokuva
Kuvassa suomalaisten ruokakauppojen pakastealtaiden kesän 2016 suosikkeja.

Täksi kesäksi jäätelöaltaisiin on ilmestynyt useampi suosikkituote, joka on aiemmin tullut tutuksi makeisena tai virvoitusjuomana. Sekä Keskon että S-ryhmän ruokakaupoissa ennalta tuttujen brändien jäätelöuutuudet ovat käyneet hyvin kaupaksi.

– Tällä hetkellä myydyimpien tuotteiden joukossa ovat kesän uutuusjätskit, joissa on makuina makeisbrändeistäkin tuttuja makuja kuten Ingman Hartwall Jaffa -tuutti sekä Fazerin Marianne -puikko, Keskon päivittäistavarakaupan jäätelöistä vastaava ostopäällikkö Carita Rissanen kertoo.

– Tänä kesänä suosittuja tuotteita ovat olleet muun muassa Jaffa-jäätelöt, Marianne-puikko ja Tyrkisk Peber -puikko, SOK:n valikoimapäällikkö Juhani Haara kertoo S-ryhmän jäätelöaltaiden suosikeista.

Jäätelöihin halutaan panostaa

Makeis- tai virvoitusjuomahyllyistä inspiraationsa saaneiden jäätelöiden lisäksi myös hieman hintavammat jäätelötuotteet käyvät nykyään Suomessa kaupaksi. Moni suomalainen on valmis panostamaan erityisen laadukkaisiin jäätelöihin.

– Jäätelövalinnoissa näkyy myös suomalaisten ja paikallisten tuotteiden suosiminen. Esimerkiksi Kolmen kaverin jäätelöt sekä Jymy-jäätelöt ovat saavuttaneet vankan suosion, Rissanen kertoo.

– Jo pidempään jatkunut kasvutrendi litrajäätelöiden puolella on herkuttelujäätelöt, kuten Ben & Jerry’s -jäätelöt, 3 kaverin -jäätelöt ja Jymy-jäätelöt. Myös erilaisten vegaanijäätelöiden kysyntä on kasvanut, Haara jatkaa.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja