Uutuustuotteet nousivat suomalaisten suosikeiksi: Nämä jäätelöt viedään käsistä

jaatelokuva
Kuvassa suomalaisten ruokakauppojen pakastealtaiden kesän 2016 suosikkeja.

Täksi kesäksi jäätelöaltaisiin on ilmestynyt useampi suosikkituote, joka on aiemmin tullut tutuksi makeisena tai virvoitusjuomana. Sekä Keskon että S-ryhmän ruokakaupoissa ennalta tuttujen brändien jäätelöuutuudet ovat käyneet hyvin kaupaksi.

– Tällä hetkellä myydyimpien tuotteiden joukossa ovat kesän uutuusjätskit, joissa on makuina makeisbrändeistäkin tuttuja makuja kuten Ingman Hartwall Jaffa -tuutti sekä Fazerin Marianne -puikko, Keskon päivittäistavarakaupan jäätelöistä vastaava ostopäällikkö Carita Rissanen kertoo.

– Tänä kesänä suosittuja tuotteita ovat olleet muun muassa Jaffa-jäätelöt, Marianne-puikko ja Tyrkisk Peber -puikko, SOK:n valikoimapäällikkö Juhani Haara kertoo S-ryhmän jäätelöaltaiden suosikeista.

Jäätelöihin halutaan panostaa

Makeis- tai virvoitusjuomahyllyistä inspiraationsa saaneiden jäätelöiden lisäksi myös hieman hintavammat jäätelötuotteet käyvät nykyään Suomessa kaupaksi. Moni suomalainen on valmis panostamaan erityisen laadukkaisiin jäätelöihin.

– Jäätelövalinnoissa näkyy myös suomalaisten ja paikallisten tuotteiden suosiminen. Esimerkiksi Kolmen kaverin jäätelöt sekä Jymy-jäätelöt ovat saavuttaneet vankan suosion, Rissanen kertoo.

– Jo pidempään jatkunut kasvutrendi litrajäätelöiden puolella on herkuttelujäätelöt, kuten Ben & Jerry’s -jäätelöt, 3 kaverin -jäätelöt ja Jymy-jäätelöt. Myös erilaisten vegaanijäätelöiden kysyntä on kasvanut, Haara jatkaa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat