Uutuustuotteet nousivat suomalaisten suosikeiksi: Nämä jäätelöt viedään käsistä

jaatelokuva
Kuvassa suomalaisten ruokakauppojen pakastealtaiden kesän 2016 suosikkeja.

Täksi kesäksi jäätelöaltaisiin on ilmestynyt useampi suosikkituote, joka on aiemmin tullut tutuksi makeisena tai virvoitusjuomana. Sekä Keskon että S-ryhmän ruokakaupoissa ennalta tuttujen brändien jäätelöuutuudet ovat käyneet hyvin kaupaksi.

– Tällä hetkellä myydyimpien tuotteiden joukossa ovat kesän uutuusjätskit, joissa on makuina makeisbrändeistäkin tuttuja makuja kuten Ingman Hartwall Jaffa -tuutti sekä Fazerin Marianne -puikko, Keskon päivittäistavarakaupan jäätelöistä vastaava ostopäällikkö Carita Rissanen kertoo.

– Tänä kesänä suosittuja tuotteita ovat olleet muun muassa Jaffa-jäätelöt, Marianne-puikko ja Tyrkisk Peber -puikko, SOK:n valikoimapäällikkö Juhani Haara kertoo S-ryhmän jäätelöaltaiden suosikeista.

Jäätelöihin halutaan panostaa

Makeis- tai virvoitusjuomahyllyistä inspiraationsa saaneiden jäätelöiden lisäksi myös hieman hintavammat jäätelötuotteet käyvät nykyään Suomessa kaupaksi. Moni suomalainen on valmis panostamaan erityisen laadukkaisiin jäätelöihin.

– Jäätelövalinnoissa näkyy myös suomalaisten ja paikallisten tuotteiden suosiminen. Esimerkiksi Kolmen kaverin jäätelöt sekä Jymy-jäätelöt ovat saavuttaneet vankan suosion, Rissanen kertoo.

– Jo pidempään jatkunut kasvutrendi litrajäätelöiden puolella on herkuttelujäätelöt, kuten Ben & Jerry’s -jäätelöt, 3 kaverin -jäätelöt ja Jymy-jäätelöt. Myös erilaisten vegaanijäätelöiden kysyntä on kasvanut, Haara jatkaa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!