Suomalaisten kiistaton jäätelösuosikki käy kaupaksi: "Vuodenajasta riippumatta myydyin jäätelö"

Litran pakkauksissa myytävät vaniljajäätelöt ovat suomalaisten suosikkiherkkua.

Makuja.fi otti selvää, mitkä jäätelöt tekevät Suomessa kaikkein parhaiten kauppansa.

Suomalaisten ykkössuosikki on jäätelöaltaan klassikko, joka keikkuu myydyimmän jäätelön paikalla sekä kesäisin että talvisin. Litran pakkauksissa myytyjä vaniljajäätelöjä myydään sekä Keskon että S-ryhmän ruokakaupoissa jäätelöaltaiden herkuista kaikkein eniten.

– Litran vaniljajäätelö on vuodenajasta riippumatta myydyin jäätelö, Keskon päivittäistavarakaupan jäätelöistä vastaava ostopäällikkö Carita Rissanen kertoo.

– Perinteinen yhden litran vaniljakermajäätelö on vuodesta toiseen jäätelötuoteryhmän volyymiltaan myydyin tuote, SOK:n valikoimapäällikkö Juhani Haara komppaa.

Suklaatuutteja, suklaapuikkoja ja kesän uutuuksia

Klassisen litran vaniljajäätelön lisäksi Suomessa myydään paljon myös jäätelötuutteja ja -puikkoja. Näiden tuotteiden kohdalla valinnanvaraa on usein pienissäkin myymälöissä paljon, mutta useimmiten suomalainen valitsee perinteisen suklaatuutin.

– Tuuteissa suklaatuutit käyvät parhaiten kaupaksi. Puikoissa sen sijaan suomalaiset odottavat selkeästi kesän uutuuksia ja uutuudet löytyvät usein myös myydyimpien puikkojen joukosta perinteisten suklaisten puikkojen lisäksi. Kesän helteillä mehujäät käyvät hyvin kaupaksi, Haara listaa suosikkijäätelöjä.

Myös Keskon ruokakaupoissa suklaatuutit tekevät erityisen hyvin kauppansa.

– Myydyimpiä tuutteja on perinteinen suklaatuutti. Suomalaisten erityispiirre on myös mieltymys lakritsaan ja salmiakkiin, Rissanen toteaa.

– Suomalaiset ovat myös kokeilunhaluisia ja haluavat kokeilla uusia ja erilaisia makuja, Rissanen jatkaa.

  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja