Oletko maistanut? Tästä suklaapatukasta tuli heti hitti ruokakaupoissa – S-ryhmä paljastaa myydyimmät uutuusherkut

Näin saat jäätelön säilymään kaupasta kotiin ilman kylmälaukkua 0:38 Näin saat jäätelön säilymään kaupasta kotiin ilman kylmälaukkua

S-ryhmä paljastaa kesän myydyimmät uutuusherkut. Jäätelö on ainakin maistunut suomalaisille, sillä kesäkuussa S-ryhmän ruokakaupoissa tehtiin kaikkien aikojen ennätys jäätelön myynnissä.

Videolla: Jäätelötehtaan Heikin ovela niksi: Näin jätski ei sula matkalla kaupasta kotiin – kylmälaukkua ei tarvita!

Erilaiset herkut ovat tänä vuonna maistuneet suomalaisille. S-ryhmä kertoo makeiden herkkujen myynnin olleen hienoisessa kasvussa alkuvuoden ketjun myymälöissä. Jäätelöiden myynti kasvoi 8 prosenttia tammi-kesäkuussa edelliseen vuoteen verrattuna. Erityisen hurjaa myynnin kasvu oli huhtikuussa, jolloin säät suosivat jäätelökauppaa ja myynti kasvoi jopa 23 prosenttia viime vuoden huhtikuuhun verrattuna.

Kuuma kesäkuu aiheutti kaikkien aikojen jäätelömyynnin

Myös kesällä säät heijastuvat jäätelön myyntimääriin: lämpimällä kelillä jäätelön myynti kasvaa, kun taas esimerkiksi makeisten ja suklaan myynti hieman laskee. Tänä vuonna kesäkuu oli erityisen lämmin koko maassa, ja S-ryhmässä tehtiin kaikkien aikojen myyntiennätys kuukausitasolla. Jäätelöä myytiin kesäkuussa S-ryhmän kaupoissa yli 3,3 miljoonaa litraa.

TOP 5 myydyimmät uutuudet, kotipakkausjäätelöt:

Aino Keksimuru 
Ingman Lipsi Vadelma & Päärynä
Ben & Jerry's Rain-Dough
Ben & Jerry's Phish Food
Lohilo Damn

Myyntipäällikkö Juhani Haaran mukaan uutuusjäätelöt ovat kiinnostaneet kuluttajia tänä vuonna erityisen paljon, ja niitä on myyty tavallista enemmän. Uutuusjäätelöiden lisäksi kasvua on ollut erityisesti koti- ja monipakkausten myynnissä.

– Suomalaisten suosikkimakuja jäätelöissä ovat perinteisesti suklaa, toffee ja marjamaut, ja myydyimpiä tuotteita suklaiset puikot ja tuutit. Myös monet tämän kesän suosituimmista uutuuksista ovat olleet juuri tämäntyyppisiä tuotteita.

Haaran mukaan kerta-annosjäätelöistä myydyimpiä ovat olleet Magnumin suklainen Double Billionaire -puikko sekä Valion laktoositon ja gluteeniton Kreisi Kinuski -tuutti. Uusista kotipakkausjäätelöistä puolestaan eniten on ostettu Aino Keksimurua ja Lipsi Vadelma & päärynää.

Makeisiakin mennyt kovaan tahtiin: Uutuussuklaapatukasta tuli heti hitti

TOP 4 myydyimmät uutuudet, makeispussit:

 • Aakkoset Kuningatar Choco
 • Ässä Mässä Yx
 • TV Mix Salmiakki
 • Pantteri Jungle

TOP 4 myydyimmät uutuudet, suklaalevyt:

 • Fazer Suffeli Riisipuffi
 • Marabou Popcorn
 • Fazer Vadelmajogurtti
 • Marabou Cookie Dough

TOP 4 myydyimmät uutuudet, suklaapatukat:

 • Fazer Crunchy 
 • Geisha Crunchy
 • Tupla Double Layer White
 • Kismet Islanti

S-ryhmässä myös makeisten myynti on ollut kevään ja alkukesän aikana kasvussa. Erityisesti myyntiään ovat tänä vuonna kasvattaneet irtomakeiset (kasvua 27 prosenttia) ja pääsiäismakeiset (+ 9 prosenttia). Tämä kielii S-ryhmän mukaan merkittävästä ostokäyttäytymisen muutoksesta koronavuoden jäljiltä.

Suklaapatukoiden kysyntä puolestaan kehittyi alkuvuodesta 17 prosenttia, pitkälti asiakkaita kiinnostavien uutuustuotteiden ansiosta.

– Suomalaisille maistuvat karkkihyllyn tutut suosikit, kuten Fazerin sininen suklaalevy ja karkkipusseista erityisesti Remixit sekä Sirkusaakkoset. Toisaalta kaikkein myydyin suklaapatukka oli uutuustuote, Fazer Crunchy, sanoo myyntipäällikkö Nina Paavilainen S-ryhmän marketkaupasta.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat