Uutta tietoa Helsinkiä piinanneesta ruokamyrkytysepidemiasta: Yli 170 ihmistä sairastuttaneista ostereista löytyi norovirusta

Jo yli 100 ihmistä saanut ruokamyrkytyksen Helsingissä: Ravintoloitsija kertoo, miten asiakkaat peruvat nyt varauksiaan 5:12 Jo yli 100 ihmistä saanut ruokamyrkytyksen Helsingissä: Ravintoloitsija kertoo, miten asiakkaat peruvat nyt varauksiaan
KATSO MYÖS: Ravintoloitsija kertoo, miten asiakkaat alkoivat perua varauksiaan ruokamyrkytystapausten tultua ilmi.

Helsinkiä piinanneessa ruokamyrkytysepidemiassa sairastui 170 henkilöä

MTV Uutiset kirjoitti helmikuun lopulla Helsinkiä piinaavasta ruokamyrkytysepidemiasta, jonka kaikki uhrit olivat syöneet ravintoloissa tai pop-up-tapahtumassa ostereita.

Tällöin sairastuneita raportoitiin olevan 20.

Helsingin kaupungin tuoreessa tiedotteessa kuitenkin kerrotaan, että tällä hetkellä tiedossa on jopa 170 henkilöä, jotka ovat ilmoittaneet sairastuneensa syötyään ostereita helmi-maaliskuussa eri ravintoloissa Helsingissä. Lisäksi vastaavanlaisia sairastumisia on raportoitu muualla Suomessa.

Tuorein ruokamyrkytys tapaus on maaliskuun alkupuolelta.

Ihmisiä sairastuttaneet osterierät tutkittiin ja niistä on nyt löytynyt norovirusta.

Saastuneita eriä vedetty pois markkinoilta

Norovirusta on tiedotteen mukaan löydetty yhteensä yhdeksästä osterierästä, joista kaksi on tuotu Suomeen Hollannista, kuusi Ranskasta ja yksi Irlannista.

Norovirusepäilyjen jälkeen osterien maahantuojat ovat vetäneet saastuneita eriä pois markkinoilta.

Tiedotteessa muistutetaan, että ravintoloissa ei ole mahdollisuutta havaita osterissa olevaa norovirusta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.