Uusi ruokaohjelma starttaa! Marcos Gois ja Nanna Rintala antavat vinkkejä ruokapöytään
Inspiroidu ammattilaisten neuvoista ja poimi vinkkejä omaan arkeesi MTV3:n uudesta ruokaohjelmasta!
Makujen aamu nähdään MTV3-kanavalla 27.4. alkaen osana Huomenta Suomea torstai- ja perjantaiaamuisin klo 7.20.
MTV3-kanavalla starttaa 27.4. uusi ruokaohjelma, Makujen aamu. Uutuusohjelmaa luotsaavat kokki Marcos Gois sekä ruokabloggaaja Nanna Rintala. Marcosin ja Nannan johdolla Makujen aamussa tutustutaan ruokatrendeihin, toteutetaan reseptejä hauskoilla twisteillä ja hyödynnetään erityisesti sesongin raaka-aineita.
Tänä päivänä nykyaikainen, älykäs keittiö on parhaimmillaan vahvana tukena ruoanlaitossa. Marcos ja Nanna tutustuvat katsojien iloksi Makujen aamussa monipuolisesti nykyaikaisen älykeittiön laitteisiin ja koneisiin – ja jakavat vinkkinsä älykkäiden kodinkoneiden käyttöön!
"Tärkeintä on tehdä puhdasta ruokaa"
Innovatiivinen Marcos Gois on 25-vuotias helsinkiläis-portugalilainen kokki, yrittäjä sekä ravintoloitsija – ja nyt myös televisiokokki. Marcosille erityisen tärkeää ruoanlaitossa on se, että panostetaan laadukkaisiin raaka-aineisiin ja huomioidaan se, että eri vuodenaikoina kannattaa hyödyntää eri raaka-aineita.
– Tärkeintä on tehdä puhdasta ruokaa alusta alkaen itse, sesongit huomioiden ja rennolla otteella, hän kertoo.
Marcosin kunnioitus nimenomaan raaka-aineita kohtaan on syvä. Hän suosiikin ruoanlaitossa mahdollisimman paljon luomuruokaa ja pyrkii valitsemaan tuotteita, jotka on tuotettu mahdollisimman lähellä.
Televisiopestinsä lisäksi Marcos pyörittää Fat Ramen -ravintolaa Helsingin Hietalahdessa ja johtaa Ruoto Cateringiä. Aiemmin Marcos on työskennellyt Helsingin huippuravintoloissa sekä hakenut oppeja myös maailmalta.
"Inspiroidun nykyään vihreästä"
Toinen uuden ruokaohjelman tähdistä on valloittava ruokabloggaaja Nanna Rintala. Nannalla on ruoanlaittoon ronski ote, ja hän on perheenäitinä tottunut arjen kiireen luomiin haasteisiin kotikeittiössä. Inspiraatiota resepteihinsä Nanna ammentaa Seinäjoella vietetystä lapsuudesta sekä Sveitsissä, Saudi-Arabiassa, USA:ssa ja Saksassa vietetyistä nuoruuden vuosista.
– Maailman keittiöiden ja perinneruuan lisäksi inspiroidun nykyään vihreästä, mikä hämmentää vanhaa lihansyöjäsieluani suunnattomasti, Nanna kertoo.
Nannan tärkein ja pysyvin harrastus on ruoka, kokkaaminen, siitä kirjoittaminen, ruokavalokuvaus, bloggaaminen sekä reseptien kehittäminen. Ravintolamaailma on tullut Nannalle tutuksi tarjoilijan töissä sekä maalla että merellä. Ruokabloggaukseen Nanna jäi koukkuun vuonna 2010.
Herkkuja tarjolla myös viikonloppuisin
Sunnuntaista 30.4. lähtien MTV3-kanava tarjoaa inspiraatiota ruoanlaittoon myös viikonloppuisin, kun Marcus Goisin ja Nanna Rintalan tähdittämä Makujen viikonloppu nähdään kanavalla alkaen klo 11. Sekä Makujen aamu että Makujen viikonloppu nähdään myös AVAlla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan