Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Teresa Välimäki paljastaa maailman helpomman grillikastikkeen reseptin – tarvitset vain sitruunan!

9:00Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaattia
Julkaistu 07.06.2018 17:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kokki Teresa Välimäki vinkkaa tavasta, jolla sitruunasta saa helpolla kikalla loihdittua herkullisen kastikkeen grillatulle kalalle.

Teresa Välimäki valmisti Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaattia. Kalan grillaamisessa kannattaa Välimäen mukaan kiinnittää huomiota muutamaan tärkeään seikkaan. Ensinnäkin nahka kannatta jättää paikoilleen, jonka ansiosta kala pysyy paremmin kasassa. 

– Grillin tulee olla kuuma, se on tärkeää, mutta siinä ei saa olla enää liekkejä. Jos hiilellä grillaa, kalaa ei saa laittaa tulelle, Välimäki muistuttaa.

Sen lisäksi, että öljyä kannattaa lisätä kalan marinadiin, öjyä kannattaa valella myös grilliin. Näin varmistat, että kala ei taatusti jää kiinni grillin ritilään. 

Kastike valmistuu grillissä kuin itsestään

Kalan lisäksi grillissä valmistuu myös Välimäen sanoin maailman helpoin grilliruoan kastike. Asettele grilliin puoliksi leikatut sitruunat leikkuupinta alaspäin ja anna niiden grillaantua kauniin värisiksi. 

– Sitruunan oma sokeri on karamellisoitunut ja paahtunut, ja sen hapokkuus on kesyyntynyt, Välimäki kertoo.

Kun tätä vähän makeaksi muuttuneen sitruunan mehua puristaa lohen päälle, täydellinen grilliateria on valmis. 

Kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaattia


Lisää aiheesta:

Keittiömestari vinkkaa, miten lohen makua voi parantaa entisestään – ei vaadi paljoa!Tässäkö kesän monipuolisin grilliruoka? Näppärät valmistusvinkit takaavat onnistuneen lopputuloksenNäin grillaat kasvikset oikein – muista kaksi nyrkkisääntöäMuista tämä seikka, kun grillaat halloumia – ”muuten on pian fondue grillissä” Onnistu kalan grillauksessa joka kerta! Tämä valmistustapa takaa mehukkaan lopputuloksen Grillauksen Suomen mestari kannustaa: Tätä suomalaisten pitäisi grillata paljon rohkeammin
Teresa VälimäkiGrilliMakujen aamuHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Teresa Välimäki
  • 9.5.13:06
    Äitienpäivä

    Superhelppo äitienpäiväkakku, jota ei tarvitse edes leipoa – nappaa Teresa Välimäen hittiohje

  • 23.12.202417:01
    Jouluruoka

    Teresa Välimäen kekseliäs jälkkäri joulupöytään: "Nohevan emännän nopea ja helppo juttu"

  • 17.08.202411:10
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit-reseptit Makuja-sivustolla!

  • 05.08.202409:38
    Ruoka

    Marjapiirakka ilman uunia! Voit tehdä mistä tahansa marjoista

  • 31.10.202309:11
    Mausteet

    Löytyykö maustekaapistasi currya? Tätä et ehkä ole tajunnut suosikkituotteesta