Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihinen vinkkaa täydellisen makaronilaatikkoreseptin: ”Suurin salaisuus perustuu...”

8:14Pellinkiläinen makaronilaatikko
Julkaistu 09.12.2017 08:08

MTV LIFESTYLE

Miten perinteistä makaronilaatikkoa voisi tuunata? Nappaa keittiömestari Kari Aihisen herkullinen reseptivinkki.

Kari Aihinen valmisti Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa herkullisen kermaista, pellinkiläistä makaronilaatikkoa. Resepti on alun perin porvoolaisen Bistro Sinnen ravintoloitsija Kai Kallion käsialaa ja löytyy myös Aihisen tuoreesta Kape 24h -keittokirjasta (Tammi 2017).

Perinteinen makaronilaatikko maustetaan pellinkiläisessä versiossa pekonilla, paprikalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla.

–   Jotta me saadaan hyvää suolaisuutta, runsautta ja mielestäni myös hauskuutta, niin lisätään muutama slaissi aurinkokuivattua tomaattia kuullotetun paistetun pekonin, sipulin ja paprikan joukkoon, Aihinen kertoo.

Keittiömestari Aihisen mukaan makaronilaatikkoseoksen kannattaa antaa maustua yön yli jääkaapissa, jos siihen on mahdollisuus.

–  Suurin salaisuus perustuu siihen, että tässä on kaksi valmistustapaa. Jos on aikaa, voi tehdä edellisenä iltana jo seoksen valmiiksi ja antaa turvota jääkaapissa yön yli. Makaronilaatikosta tulee silloin hieman samettisempi ja kuohkeampi. Tai sitten voi tehdä seoksen ja laittaa suoraan uuniin.

Resepti

Lisää aiheesta:

Näin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikonJoko testasit? Kari Aihisen nerokas ruoka jauhelihasta ja tortilloistaTeethän aina näin, kun valmistat kiusauksia tai laatikkoruokia? Kari Aihisen ykkösvinkki: "Ei niin, että kaadatte kerman..." Miten valmistuu paras makaronilaatikko? Ylivoimaisen liha-makaronilaatikon ohje: "On se vaan hemmetin hyvä resepti!"Oletko jo testannut Kari Aihisen makaronilaatikkoa? Yksi oleellinen valmistusjuju, jota et ole tullut ajatelleeksiMakaronilaatikko uudella tapaa – tämä arkiherkku valmistuu tunnissa
Kari AihinenMakaronilaatikkoMakujen aamuHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kari Aihinen
  • 02.09.202118:12
    Kaappaus keittiössä

    Lahtelainen Timo on syönyt vuosia pelkkää pakastepitsaa – tämä näky saa Kari Aihisenkin sanattomaksi

  • 02.09.202114:31
    Kaappaus keittiössä

    Kari Aihinen menee sanattomaksi nähdessään Timon keittiön: "Tämä pitsalaatikoiden ja limutölkkien määrä on jotain ihan hirveää!"

  • 05.04.202018:02
    Ruoka

    Oletko jo testannut Kari Aihisen makaronilaatikkoa? Yksi oleellinen valmistusjuju, jota et ole tullut ajatelleeksi

  • 21.02.202009:01
    Putous

    Putouksessa luvassa muhkea vieraskattaus – täysin ennennäkemätön lavashow!

  • 08.02.202012:06
    Kaappaus keittiössä

    Julkkiskokki Kari Aihinen ei usko dieetteihin: "Hölmöläisten hommaa"