Kari Aihinen paljastaa helpon tavan valmistaa mielettömän hyvät köyhät ritarit: "Meidän perheen luksusaamiaisherkku"
Keittiömestari Kari Aihisen perheessä klassiset köyhät ritarit valmistetaan uunivuokaan. Kokeile "Aihisen rouvan parempia french toasteja”.
Kokki Kari Aihinen opasti Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa, miten köyhät ritarit valmistuvat näyttäväksi aamiaisherkuksi uunivuokaan. Resepti on peräisin Aihisen omalta vaimolta.
– Tämä kannattaa tehdä jo edeltävänä iltana valmiiksi vuokaan ja antaa mehustua ja maustua jääkaapissa yön yli. Sitten kun heräät, niin vuoka vaan 175-asteiseen uuniin paistumaan.
Reseptiä voi varioida ja paahtoleivän sijaan käyttää vaikkapa ylijäänyttä patonkia tai ranskanleipää. Myös lisukemarjojen, pähkinöiden ja banaanin kanssa saa olla luova. Idea on, että ruokalajiin hyödynnetään kaapista löytyviä raaka-aineita.
Aihinen ”aateloi” lopuksi köyhät ritarit vielä kunnon vaahterasiirappihunnulla.
– Tämä on meidän perheen luksusaamiaisherkku, Aihinen kertoo.
Nämä uunissa valmistuvat köyhät ritarit ovat kiireettömän aamun superherkku! Kokeile Kari Aihisen reseptiä.
Ainekset
- 50 g voita
- 1 + 0,5 dl fariinisokeria
- 1 pkt paahtoleipää
- 2 kananmunaa
- 2,5 dl täysmaitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl kanelia
- 0,5 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
Tarjoiluun
- pähkinöitä, marjoja, hedelmiä, vaahterasiirappia jne.
- Jäätelöä tai kermavaahtoa
Valmistusohje
2. Vatkaa kananmunat ja maito sekaisin keskenään ja mausta seos vaniljasokerilla. Kaada puolet seoksesta paahtoleipien päälle. Ripottele pinnalle 0,5 dl fariinisokeria, kaneli ja hasselpähkinät.
3. Lado päälle loput paahtoleivistä ja pirskottele päälle 2 rkl voisulaa. Kaada vuokaan loppu muna-maitoseos.
4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele pinnalle pähkinöitä, marjoja, hedelmäpaloja ja viimeistele vaahterasiirapilla. Tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kera.
Vinkki: voit lisätä paahtoleipäkerrosten väliin vaikkapa banaaniviipaleita, maistuu ihanalta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa