Kokki Teresa Välimäki muistutti Makujen aamu-ohjelmassa asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon halloumi-juustoa grillatessa.
Halloumi-juusto on monipuolinen grilliherkku, joka sopii erinomaisesti niin salaatteihin kuin hodareiden ja burgereiden täytteeksi. Herkullinen lopputulos syntyy, kunhan kiinnität huomiota muutamaan tärkeään seikkaan.
Juustoa ei saa pitää grillissä liian pitkään
Yksi tärkeimmistä seikoista Välimäen mukaan on se, että grilli lämmitetään todella kuumaksi.
– Grillin tulee olla todella kuuma, koska juustoa ei voi grillata kovin kauaa. Muuten on pian fondue grillissä, Teresa Välimäki kertoo ohjelmassa.
Juustopalat tulee nostaa nopeasti grilliin, jonka jälkeen grillin kansi suljetaan muutamaksi sekunniksi.
Artikkelin alusta löytyvällä videolla Välimäki näyttää, kuinka halloumit kannattaa oikein grillata.
Reseptin ohjelmassa valmistettuihin halloumihodareihin ja marinoituun raparperiin löydät täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!