Muista tämä seikka, kun grillaat halloumia – ”muuten on pian fondue grillissä”
Kokki Teresa Välimäki muistutti Makujen aamu-ohjelmassa asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon halloumi-juustoa grillatessa.
Halloumi-juusto on monipuolinen grilliherkku, joka sopii erinomaisesti niin salaatteihin kuin hodareiden ja burgereiden täytteeksi. Herkullinen lopputulos syntyy, kunhan kiinnität huomiota muutamaan tärkeään seikkaan.
Juustoa ei saa pitää grillissä liian pitkään
Yksi tärkeimmistä seikoista Välimäen mukaan on se, että grilli lämmitetään todella kuumaksi.
– Grillin tulee olla todella kuuma, koska juustoa ei voi grillata kovin kauaa. Muuten on pian fondue grillissä, Teresa Välimäki kertoo ohjelmassa.
Juustopalat tulee nostaa nopeasti grilliin, jonka jälkeen grillin kansi suljetaan muutamaksi sekunniksi.
Artikkelin alusta löytyvällä videolla Välimäki näyttää, kuinka halloumit kannattaa oikein grillata.
Reseptin ohjelmassa valmistettuihin halloumihodareihin ja marinoituun raparperiin löydät täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa