Maanantaina Suomen markkinoille lanseerattiin viini, jollaista ei ole aikaisemmin nähty – Novellus, joka tarkoittaa kirjaimellisesti uutta tai uudenlaista.
Videolta pääset kurkistamaan, miltä näyttää Koskenkorvan tehtaalla.
Altian viinien innovaatiopäällikkö Markus Hannulan mukaan kyseessä on maailman ensimmäinen viini, jonka kypsytykseen on käytetty aiemmin portviinin kypsytyksessä käytössä ollutta tammea.
– Markkinoilta löytyy muun muassa viski-, ja rommitynnyteissä kypsytettyjä viinejä, mutta tiettävästi kukaan ei tätä aikaisemmin ole käyttänyt tammea, jota on aiemmin käytetty nimenomaan portviinin kypsytyksessä, Hannula kertoo uudesta innovaatiosta.
Saloja opittu ranskalaiselta tynnyrimestarilta
Kuukausi sitten Ruotsissa ja viikko sitten Viking Linella lanseerattu viini on Altian omaa tuotantoa ja pitkän kehittelytyön tulosta.
Tiesitkö? Alun perin tynnyrit olivat viinin säilytysastioita. ne valmistettiin tammesta siksi, koska sitä oli saatavilla ja se taipuu kuumennettaessa, mutta ei murru.
– Emme ole suinkaan menneet helpoimman kautta ja pyytäneet jotakuta muuta tekemään viinin meidän puolesta, vaan olemme tehneet sen itse, Hannula kertoo.
– Viimeisen 1,5 vuoden aikana olemme harjoitelleet tynnyrikypsytyksen saloja ranskalaisen tynnyrimestarin opeilla. Olemme maistelleet tusinoittain viinejä ja tehneet sadoittain kokeiluja ja erilaisia yhdistelmiä.

