Fiskarsin Ruukissa toimii panimon lisäksi suomalaisittain ainutlaatuinen, alkuviinejä valmistava viinimö, jonka tuotteet kiinnostavat ulkomaita myöten.
Kuvassa: Noita Wineryn tuotteita ja viinintekijä Simon McCabe
Fiskarsin ruukissa "urban winery" -konseptilla toimiva viinimö Noita Winery kertoo kasvattaneensa tuotantonsa viisinkertaiseksi kovan kysynnän vuoksi. Viinimön taustalla hääräävät samat kaverit kuin Fiskarsin Panimossa, eli oluenpanija ja viinintekijä Simon McCabe ja yrittäjä Jari Leinonen.
Idea viineistä syntyi ruotsinlaivalla
Leinonen kertoo MTV:lle idean viininvalmistukseen syntyneen melko spontaanisti muutama vuosi sitten.
– Simon muutti tänne muutama vuosi sitten Lontoosta panimomestariksi ja teimme oluita. Maailmalla on yleistä, että oluidenvalmistuksessa käytetään viinitynnyreitä tai jopa rypäleitä. Me olemme tehneet enenevässä määrin hapanoluita, joten siitä syntyi vinkeä idea viininvalmistukseen, Leinonen aloittaa.
Leinonen ja McCabe olivat itse asiassa ruotsinlaivalla syömässä, kun idea syntyi.

