Uskomaton suklaauutuus ihmetyttää – vain 35 % rasvaa!

suklaata
Shutterstock

Voiko suklaa olla niin terveellistä, että se käy melkein lääkkeestä? Yhdysvaltalainen suklaayritys on kehitellyt todellisen terveyssuklaan, joka sisältää vain 35 prosenttia rasvaa.

Yhdysvalloissa on kehitetty makeanhimoisille suklaa, joka ei tavallisen suklaan tavoin olekaan rasva- ja sokeripommi. Uutuussuklaassa on rasvaa vain 35 prosenttia.

Kaakao sisältää runsaasti terveellisiä antioksidantteja, jotka edistävät terveyttä muun muassa alentamalla verenpainetta ja suojaamalla hermostoa. Koska kaakao on kitkerää, laitetaan suklaaseen runsaasti sokeria ja rasvaa, mikä luonnollisesti vähentää suklaan tarjoamia terveyshyötyjä.

Bostonilaisyritys on tarttunut aiheeseen ja kehitellyt tavan vähentää kaakaon kitkeryyttä. Yrityksen seuraavana tavoitteena on kehitellä suklaa, joka sisältäisi vain 10 prosenttia rasvaa. Yrityksen edustajien mukaan vähärasvainen suklaa kävisi lähes lääkkeestä.

– Jos suklaasta poistetaan epäterveelliset ainesosat, voi sitä syödä lääkitsemistarkoituksessa, totesi Kuka Xoco -yrityksen johtaja Gregory Aharonian

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja