Mullistavaa! Tiedemiehet ovat kehittäneet täysin uudenlaisen suklaan – ensimmäinen kerta 80 vuoteen

Rubiinisuklaa
Uusi suklaalaji on luonnollisesti vaaleanpunaista. Barry Gallebuat AG

Sveitsiläiset tiedemiehet ovat kehittäneet täysin uudenlaisen suklaan.

Maitosuklaa, tumma suklaa ja valkosuklaa ovat maailmalle entuudestaan tuttuja konsepteja. Nyt sveitsiläiset tiedemiehet ovat kuitenkin onnistuneet kehittämään uudenlaisen suklaalajin ensimmäistä kertaa 1930-luvun jälkeen.

Rubiinisuklaa haastaa vanhat suklaatyypit

The Ruby chocolate eli rubiinisuklaa kehiteltiin maailman suurimman kaakaopapuja käsittelevän Barry Callebuat AG’n toimesta. Suklaaseen käytetään erityislaatuisia kaakaopapuja, joita tuotetaan Norsunluurannikolla, Ecuadorissa sekä Brasiliassa. Tuotetta kehiteltiin yli vuosikymmenen ajan ja lopputuloksen sanotaan olevan kevyen kermainen ja maultaan hieman hedelmäinen sekä samaan aikaan makea ja hapan. Suklaa on väriltään vaaleanpunaista.

– Suklaa on luonnollista, värikästä ja nautinnollista unohtamatta kuitenkaan suklaan aitoutta, kaakaopapuyrityksen toimitusjohtaja Antoine de Saint-Affrique kommentoi uutissivusto Bloombergille.

Suklaaseen ei ole lisätty marjoja tai väriaineita, mikä tekee siitä poikkeuksellista. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun luonnostaan punertavaa suklaata on pystytty tuottamaan. 

Tuotetta on tähän mennessä testattu Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Japanissa ja se on saanut erittäin hyvän vastaanoton. Ruokasivusto Fine Dining Loversin mukaan vain aika voi näyttää, tuleeko uudesta rubiinisuklaasta menestys, vai onko kyseessä vain markkinointikikka suklaalle, jossa ei ainutlaatuisesta väristä huolimatta ole mitään erityistä.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!